•|• بسم الله الرحمن الرحیم •|•
باعرض سلام.
باتشکر از نقد پذیری شما نویسندهی عزیز.
لازم به ذکر است که:
√ پس از نقد، روی دلنوشته شما نظارت خواهد شد و در صورت عدم توجه به حرفها و راهنماییهای منتقد، با درخواستهای نقد بعدی شما، موافقت نخواهد شد!
√ نقدها در کمال انصاف بوده و منتقد فرد وارد به مباحث ادبیست؛ و از بابت صحت نقد و راهنمایی ِ منتقد، نگرانی نداشته باشید.
√ نقدپذیر باشید و در برابر نقد خود، جبهه نگیرید. چرا که تمام تلـاش ما در جهت پیشرفت نویسندههاست.
√ از ارسال پست اسپم، تشکر و... خودداری کنید.
نقد کلی دلنوشته: این دلنوشته با محور دلتنگی و یاد کردن از دورانی که گذاشته و به فراموشی سپرده شده است، همراه بود و با عنوان مطابقت داشت؛ لیکن بعضی از پستها همانند پست هفت با ژانر انگیزشی مرتبط بود که با ژانر تراژدی دلنوشته ناهماهنگ است و همچنین پستهای اندکی ژانر عاشقانه را با خود به همراه دارد. دلنگار در مبحث حسآمیزی خوب عمل کرده بود و متنهای تراژدیای از تبار دلتنگی در اجتماع را نگاشته بود.
نقد نام دلنوشته: نام این دلنوشته《یاد و کاش》بود که از ترکیب کلمات سادهای برخوردار است و تنها با ژانر تراژدی آن سازگاری دارد. گرچه دلنگار میتوانست در عنوان دلنوشته از کلمههای جذاب و پیچیدهتری استفاده میکرد تا باعث جذب بیشتر خوانندگان شود.
نقد مقدمه: مقدمه نوشتهای مرتبط با تمامی متون یک اثر است. مقدمهی این دلنوشته با نام و بیشتر پستها مرتبط است و حس غم و اندوه را در دل خوانندگان جای میدهد.
نقد جلد: دلنوشته فاقد جلد بود.
نقد از نظر ساختمان نوشته: گاهی در بعضی از پارتها همانند پارت ۱۳ جا به جایی فعلها به وضوح قابل مشاهده بود؛ چرا که در نگارش دلنوشته نباید مانند نگاشتن اشعار، اجزای جمله درهم آمیخته شود. همچنین از کلمه های [یاد] و [کاش] بیش از حد در پارتها نوشته شده بود که باعث کلافگی خوانندگان خواهد شد و بهتر است که کلمههای متنوع تری جایگزین آنها شود.
مثال:
یادش بخیر خدایا.
یاد آن روزها که مثل کودکی در آغوشت در خانهی تو مهمان بودم، بخیر.
یادش بخیر آن روزها که، این دنیای نامرد نبود.✖
خدایا یادش بخیر!
یاد آن روزها که مثل کودکی در آغوشت، در خانهی تو مهمان بودم بخیر.
یاد آن روزها که این دنیای نامرد نبود بخیر.✔
نقد از نظر آرایه : دلنوشته دارای آرایههای اندکی بود و بهتر است که دلنگار از آرایههای افزونتر و متنوعتری استفاده کند تا زیبایی دلنوشته دو چندان شود.
نقد از نظر نگارشی: متاسفانه دلنگار در چینش علائم نگارشی دقت کافی را به خرج نداده؛ برای مثال در جملات عاطفی بهجای [!] از [.] و برای نوشتن سه نقطه بهجای [... .] از [...] استفاده کرده و همچنین نیم فاصله و فاصله را رعایت نکرده است.
مثال:
آخر من خودم بارها، حسرت باور رویاهایم را خوردهام...
هر چند، همین حسرتها مرا به جای بی حسرتی کشانده.
درست اینجا، جایی همینقدر دور، همینقدر دوست...✖
آخر من خودم بارها، حسرت باور رویاهایم را خوردهام... .
هر چند، همین حسرتها مرا به جای بیحسرتی کشانده.
درست اینجا، جایی همینقدر دور، همینقدر دوست... .✔
نکات کلیدی برای دلنگار:
۱- از آرایه های بیشتری استفاده کنید.
۲- در بهکار گیری علائم نگارشی دقت کافی را به خرج دهید.
با آرزوی موفقیت برای شما دلنگار عزیز و ارجمند، قلمتان مانا?