پایان نقدوبررسی نقد دلنوشته گوزَل | مطهره.س کاربر انجمن کافه نویسندگان

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
•|• بسم الله الرحمن الرحیم •|•
باعرض سلام.
باتشکر از نقد پذیری شما نویسنده‌ی عزیز.

لازم به ذکر است که:
✓ پس از نقد، روی دلنوشته شما نظارت خواهد شد و در صورت عدم توجه به حرف‌ها و راهنمایی‌های منتقد، با درخواست‌های نقد بعدی شما، موافقت نخواهد شد!
✓ نقدها در کمال انصاف بوده و منتقد فرد وارد به مباحث ادبی‌ست؛ و از بابت صحت نقد و راهنمایی ِ منتقد، نگرانی‌ نداشته باشید.
✓ نقدپذیر باشید و در برابر نقد خود، جبهه نگیرید. چرا که تمام تلـاش ما در جهت پیشرفت نویسنده‌هاست.
✓ از ارسال پست اسپم، تشکر و... خودداری کنید.

لینک دلنوشته:

آخرین ویرایش توسط مدیر:

فَــرحنآزفَــرحنآز عضو تأیید شده است.

مدیر بازنشسته
مدیر بازنشسته
1,701
پسندها
پسندها
1,251
امتیازها
امتیازها
223
سکه
32
(نقد دلنوشته گوزَل)?

?نقد کلی اثر: فضای دلنوشته فضایی عاشقانه و غمگین است و در مورد شخصی‌ است که گویی از فراق یار رنج می‌برد. ژانر دلنوشته درست انتخاب شده است، منتها دل‌نگار باید ژانر
«تراژدی» را نیز اضافه کند!
پارت‌ها با هم هماهنگی داشتند و با فضای دلنوشته مطابقت داشتند و همچنان گویای عشقی نافرجام بودند.

?نقد نام اثر: نام اثر
«گوزَل» به ترکی است و معنی آن «پسر زیبا» و «زیبا» است، این نام زیبا و مختصر است؛ اما با محتوای اثر هم‌خوانی ندارد! بهتر است دل‌نگار نام اثر را تغییر دهد و نام مناسب با محتوای دلنوشته برای آن انتخاب کند؛ نامی که بیان‌گر محتوا باشد و بیننده را برای خواندن دلنوشته مشتاق کند.

?نقد خلاصه اثر: خلاصه مختصر، مناسب و زیبا بود و بیان‌گر محتوای تمامی پارت‌ها بود؛ اما نقد وارد چند‌تا ایراد نگارشی است که در ادامه به آن می‌پردازیم.
نویسنده در ابتدا به نامه‌ای اشاره کرده که گویی همیشه دوست داشته بنویسه اما فرصتش پیش نمی‌آمده و بعد به حال خود اشاره می‌کند[حال عجیبی دارم] و در ادامه حال خود را توصیف کرده [گنگ و سرگردان] و بعد به این‌که نمی‌داند کجای زندگی دلدارش است اشاره می‌کند و سپس از خود سوالی می‌پرسد [نمی‌دانم کجای زندگی‌ات را گرفته‌ام، نمی‌دانم چرا بازیچه قرار داده شده‌ام] و بعد این سوال را این‌گونه توجیح می‌کند و مقدمه را با عشقی پایدار به پایان می‌رساند[هر‌ کجای زندگی‌ات که باشم، اصلا هیچ جایش هم نباشم من بیشتر و بیشتر دوستت خواهم داشت... .]

?نقد جلد اثر: جلد اثر اصلا با اسم و محتوای دلنوشته مطابقت نداشت! جلد باید مرطبت با دلنوشته باشد! جلد، تصویر دختری با موهای‌ قهوه‌ای بود و اصلا به محتوا و اسم دلنوشته
(که باید تعویض گردد) نمی‌آمد.

?نقد آرایه: در اثر آرایه‌هایی چون
«تکرار - تخلص - تشبیه» دیده می‌شود و در کنار قلم قوی دل‌نگار جذابیت خاصی به دلنوشته می‌دهد.

?نقد ساختمان اثر: دلنوشته به زبان ادبی نوشته شده بود و دل‌نگار درست عمل کرده بود؛ موضوع در رابطه با عشقی نافرجام بود و این موضوع در پارت‌های اخر نیز ادامه داشت، این بسیار عالی است که دلن‌نگار از موضوع اصلی دور نشده و تمامی پارت‌ها را با یک موضوع و ژانر نگاشته.

?نقد نگارشی اثر: دل‌نگار دارای قلمی قوی و دایره لغات وسیع است اما ایرادات نگارشی در اثر ایشان بسیار بُلد است! ایراداتی چون
«نیم‌فاصله - شکسته نویسی - علائم نگارشی- کلاهنک‌ها»?

نیم‌فاصله:?

( نخل‌هاهم )❌ ( نخل‌ها هم )✔️
( کرده اند )❌ ( کرده‌اند)✔️
( تورا )❌ ( تو را)
✔️

شکسته نویسی?

( نمیزنیم )❌ (نمی‌زنیم)✔️

علائم نگارشی?
لازم نیست حتما بعد از سه نقطه، نقطه دیگری به نشانه پایان بگذارید! اللخصوص زمانی که جمله هنوز هم ادامه دارد! مگر زمانی که جمله تمام شده باشد.?

[من برای داشتن آغوشت... . به اندازه...]❌
[من برای داشتن آغوشت... به اندازه...]✔️
(... .)❌ (...)✔️

صحیح است بعد از استفاده از علائم نگارشی فاصله گذاشته شود!?

[ دم نمیزنیم...چشمه...]❌
[ دم نمی‌زنیم... چشمه...]✔️

خط دیالوگ?
زمانی که خط دیالوگ
( - ) را می‌گزارید، صحیح است که بعدش فاصله بگذارید و بعد دیالوگ را بنویسید.?
[-معتاد آرامش...]❌
[- معتاد آرامش...]✔️

کلاهنک‌ها?
به کلاهنک‌ها دقت کنید!?

(امد)❌
(آمد)✔️

?چند نکته به دل‌نگار:
1- هرچه سریع‌تر در را*بطه با تعویض جلد اقدام نمایید✓
2- نام اثر را تغییر دهید✓
3- ایرادات نگارشی را ویرایش کنید✓
4- ژانر
«تراژدی» را به ژانر اثر خود اضافه کنید✓
«اگر در را*بطه با ویرایش سوال یا مشکلی داشتید با من خصوصی بزنید تا راهنماییتون کنم»

دل‌نگار: @-.sakora
منتقد: @aynaz_xd

آخرین ویرایش توسط مدیر:
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
کی این تاپیک رو خونده (کل خوانندگان: 0)
هیچ کاربر ثبت نام شده ای این تاپیک را مشاهده نمی کند.
عقب
بالا پایین