ببینید بچهها من یه ایدهای دارم.
من نمیدونم کارکرد اتاق فکر دقیقاً چطوریه و قبلاً هم همچین چیزی رو تجربه نکردم که بیام ایدههای خودم برای انجمن رو بگم پس اگر ایدهم خوب یا به هر دلیلی عملی نیست ببخشید.
توی انجمن ما، چندین تا تالار و بخش و تیم مختلف هستن که به نویسندهها کمک میکنن تا بهتر بنویسن. نظیر تالار نظارت، نقد، مشاوره و در نهایت تگ دهی. تا جایی که من فهمیدم، روال کاری تو انجمن ما این شکلیه که اولِ اول که نویسنده تاپیک رمانش تأیید میشه ناظر و تیم نظارت وارد صحنه میشن (تمام رمان رو فقط بر اساس علائم نگارشی و دستور زبان و عفت کلام بررسی میکنن) و بعد از گذشت چند پارت و طراحی جلد و این داستانها نوبت میرسه به تیم مشاوره که مشاورهی اولیه رو بدن (ایرادات رمان رو در حالت کلی میگن و نویسنده رو متوجه میکنن تا این جا چیکار کرده) و معمولاً این جا سر و کلهی مشاور پیدا میشه که یا ناظر یا منتقد یا خود نویسنده تشخیص دادن کمکش لازمه. (به یه ویژگی کلی رمان مثل سیر و بافت، شخصیت پردازی و... میپردازه و به نویسنده راه حلهای کلی میده) و بعدش یا میره سراغ نقد شورا یا همون اول نقد حرفهای انجام داده بوده و الآن میره برای گرفتن تگ درخواست میده.
کارکرد این تیمها، قطعاً با هم متفاوته و قطعاً همهشون هم دارن زحمت میکشن و من تقریباً عضو همهشون هستم یعنی میدونم که چه قدر تلاش میکنن؛ ولی هنوز هم یه چیزی کمه.
به نظرم ما میتونیم یه گپ عمومی بزنیم برای نویسندههای رمان، و موضوع این گپ کمک کردن به ایده پردازی همدیگر باشه. ایدههایی که خیلی کوتاهن مثلاً در حد یکی دو صحنه و نویسنده نمیتونه فقط اون یکی دو صحنه مشاور بگیره، و توسط منتقد هم بررسی نمیشه چون منتقد تک تک صحنهها رو نقد نمیکنه. بنابراین با در میون گذاشتنش با نویسندههای دیگه هم وقت کسی رو به اون شکل نگرفته، هم نیازی نیست تاپیک جدا بزنه، و هم کمک کردن توی انجمن بیشتر رواج پیدا میکنه و قطعاً جو صمیمیتری به وجود میاد. قوانینش هم میتونه اسپم ندادن و قابلیت ورود داشتن برای تمام نویسندهها باشه.
یا حتی یه سطح بریم بالاتر، میتونیم یه تالار جدا برای این قضیه بزنیم که نویسندههای رمان، نویسندههای داستان، شاعرها و... هر کدوم گپ عمومی خودشون رو داشته باشن که ورود بقیه بهش آزاد نیست. یا مثلاً قابلیت درست کردن گپ خصوصی با نویسندههای دیگهای سبک کارشون باهات یکیه و خصوصی سازی برای کاربر توش باشه.
نظرتون چیه؟