جلسه اول اتاق فکر

CheatCheat عضو تأیید شده است.

مدیر تالار رده‌بندی آثار + اتاق فکر
پرسنل مدیریت
مدیر رسـمی تالار
مـدرس
تیم تگ
تئوریسین
داور آکادمی
نویسنده رسمی رمان
جـادوگران‌سـیاه
2,065
پسندها
پسندها
5,488
امتیازها
امتیازها
388
به نام ذهن و خلاقیت
سلام و درود
این اولین جلسه از جلسات اتاق فکر است.
لطفاً اعضای عزیز و خلاق اتاق فکر در مدت این جلسه ایده‌های این ماه خود را مطرح نمایند و یا با یک‌دیگر مشورت و صحبت کنند تا طرح‌های نهایی برای بررسی به شورای تصویب ارسال شود.
امیدواریم لامپ فکرتان همیشه روشن باشد!💡

ببینید بچه‌ها من یه ایده‌ای دارم.
من نمی‌دونم کارکرد اتاق فکر دقیقاً چطوریه و قبلاً هم همچین چیزی رو تجربه نکردم که بیام ایده‌های خودم برای انجمن رو بگم پس اگر ایده‌م خوب یا به هر دلیلی عملی نیست ببخشید.
توی انجمن ما، چندین تا تالار و بخش و تیم مختلف هستن که به نویسنده‌ها کمک می‌کنن تا بهتر بنویسن. نظیر تالار نظارت، نقد، مشاوره و در نهایت تگ دهی. تا جایی که من فهمیدم، روال کاری تو انجمن ما این شکلیه که اولِ اول که نویسنده تاپیک رمانش تأیید میشه ناظر و تیم نظارت وارد صحنه میشن (تمام رمان رو فقط بر اساس علائم نگارشی و دستور زبان و عفت کلام بررسی می‌کنن) و بعد از گذشت چند پارت و طراحی جلد و این داستان‌ها نوبت می‌رسه به تیم مشاوره که مشاوره‌ی اولیه رو بدن (ایرادات رمان رو در حالت کلی میگن و نویسنده رو متوجه می‌کنن تا این جا چی‌کار کرده) و معمولاً این جا سر و کله‌ی مشاور پیدا میشه که یا ناظر یا منتقد یا خود نویسنده تشخیص دادن کمکش لازمه. (به یه ویژگی کلی رمان مثل سیر و بافت، شخصیت پردازی و... می‌پردازه و به نویسنده راه حل‌های کلی میده) و بعدش یا میره سراغ نقد شورا یا همون اول نقد حرفه‌ای انجام داده بوده و الآن میره برای گرفتن تگ درخواست میده.
کارکرد این تیم‌ها، قطعاً با هم متفاوته و قطعاً همه‌شون هم دارن زحمت می‌کشن و من تقریباً عضو همه‌شون هستم یعنی می‌دونم که چه قدر تلاش می‌کنن؛ ولی هنوز هم یه چیزی کمه.
به نظرم ما می‌تونیم یه گپ عمومی بزنیم برای نویسنده‌های رمان، و موضوع این گپ کمک کردن به ایده پردازی همدیگر باشه. ایده‌هایی که خیلی کوتاهن مثلاً در حد یکی دو صحنه و نویسنده نمی‌تونه فقط اون یکی دو صحنه مشاور بگیره، و توسط منتقد هم بررسی نمیشه چون منتقد تک تک صحنه‌ها رو نقد نمی‌کنه. بنابراین با در میون گذاشتنش با نویسنده‌های دیگه هم وقت کسی رو به اون شکل نگرفته، هم نیازی نیست تاپیک جدا بزنه، و هم کمک کردن توی انجمن بیشتر رواج پیدا می‌کنه و قطعاً جو صمیمی‌تری به وجود میاد. قوانینش هم می‌تونه اسپم ندادن و قابلیت ورود داشتن برای تمام نویسنده‌ها باشه.
یا حتی یه سطح بریم بالاتر، می‌تونیم یه تالار جدا برای این قضیه بزنیم که نویسنده‌های رمان، نویسنده‌های داستان، شاعرها و... هر کدوم گپ عمومی خودشون رو داشته باشن که ورود بقیه بهش آزاد نیست. یا مثلاً قابلیت درست کردن گپ خصوصی با نویسنده‌های دیگه‌ای سبک کارشون باهات یکیه و خصوصی سازی برای کاربر توش باشه.
نظرتون چیه؟

ببینید بچه‌ها من یه ایده‌ای دارم.
من نمی‌دونم کارکرد اتاق فکر دقیقاً چطوریه و قبلاً هم همچین چیزی رو تجربه نکردم که بیام ایده‌های خودم برای انجمن رو بگم پس اگر ایده‌م خوب یا به هر دلیلی عملی نیست ببخشید.
توی انجمن ما، چندین تا تالار و بخش و تیم مختلف هستن که به نویسنده‌ها کمک می‌کنن تا بهتر بنویسن. نظیر تالار نظارت، نقد، مشاوره و در نهایت تگ دهی. تا جایی که من فهمیدم، روال کاری تو انجمن ما این شکلیه که اولِ اول که نویسنده تاپیک رمانش تأیید میشه ناظر و تیم نظارت وارد صحنه میشن (تمام رمان رو فقط بر اساس علائم نگارشی و دستور زبان و عفت کلام بررسی می‌کنن) و بعد از گذشت چند پارت و طراحی جلد و این داستان‌ها نوبت می‌رسه به تیم مشاوره که مشاوره‌ی اولیه رو بدن (ایرادات رمان رو در حالت کلی میگن و نویسنده رو متوجه می‌کنن تا این جا چی‌کار کرده) و معمولاً این جا سر و کله‌ی مشاور پیدا میشه که یا ناظر یا منتقد یا خود نویسنده تشخیص دادن کمکش لازمه. (به یه ویژگی کلی رمان مثل سیر و بافت، شخصیت پردازی و... می‌پردازه و به نویسنده راه حل‌های کلی میده) و بعدش یا میره سراغ نقد شورا یا همون اول نقد حرفه‌ای انجام داده بوده و الآن میره برای گرفتن تگ درخواست میده.
کارکرد این تیم‌ها، قطعاً با هم متفاوته و قطعاً همه‌شون هم دارن زحمت می‌کشن و من تقریباً عضو همه‌شون هستم یعنی می‌دونم که چه قدر تلاش می‌کنن؛ ولی هنوز هم یه چیزی کمه.
به نظرم ما می‌تونیم یه گپ عمومی بزنیم برای نویسنده‌های رمان، و موضوع این گپ کمک کردن به ایده پردازی همدیگر باشه. ایده‌هایی که خیلی کوتاهن مثلاً در حد یکی دو صحنه و نویسنده نمی‌تونه فقط اون یکی دو صحنه مشاور بگیره، و توسط منتقد هم بررسی نمیشه چون منتقد تک تک صحنه‌ها رو نقد نمی‌کنه. بنابراین با در میون گذاشتنش با نویسنده‌های دیگه هم وقت کسی رو به اون شکل نگرفته، هم نیازی نیست تاپیک جدا بزنه، و هم کمک کردن توی انجمن بیشتر رواج پیدا می‌کنه و قطعاً جو صمیمی‌تری به وجود میاد. قوانینش هم می‌تونه اسپم ندادن و قابلیت ورود داشتن برای تمام نویسنده‌ها باشه.
یا حتی یه سطح بریم بالاتر، می‌تونیم یه تالار جدا برای این قضیه بزنیم که نویسنده‌های رمان، نویسنده‌های داستان، شاعرها و... هر کدوم گپ عمومی خودشون رو داشته باشن که ورود بقیه بهش آزاد نیست. یا مثلاً قابلیت درست کردن گپ خصوصی با نویسنده‌های دیگه‌ای سبک کارشون باهات یکیه و خصوصی سازی برای کاربر توش باشه.
نظرتون چیه؟
سلام عزیزم، خب برای این ایده هرکس می‌تونه برای رمانش تاپیک گفت و گوی خصوصی بزنه، من هنوز نزدم ولی دیدم برای چند تا رمان که بچه‌ها داشتن راجب رمان گفت و گو می‌کردن و البته جدا از صفحه‌ی نقد بود. فکر کنم منظورت همینه!

سلام عزیزم، خب برای این ایده هرکس می‌تونه برای رمانش تاپیک گفت و گوی خصوصی بزنه، من هنوز نزدم ولی دیدم برای چند تا رمان که بچه‌ها داشتن راجب رمان گفت و گو می‌کردن و البته جدا از صفحه‌ی نقد بود. فکر کنم منظورت همینه!
نه ببین منظورم صفحه‌ی اختصاصی برای هر رمان نیست. مثلاً من خودم صفحه گفت و گوی رمانم رو دارم ولی هیچکس توش چیزی ننوشته. اگر توی گپ عمومی‌ای که همه‌ی نویسنده‌ها توش هستن بنویسم (مثلاً) فلان صحنه رو چطور توصیف کنم قطعاً فکرهای بیشتری روی هم گذاشته میشن برای کمک بهم. و بر خلاف گفت و گوی خصوصی رمان، همه‌ی نویسنده‌هایی که باهاشون مشورت می‌کنم واجب نیست رمانم رو خونده باشن تا کمکم کنن.

نه ببین منظورم صفحه‌ی اختصاصی برای هر رمان نیست. مثلاً من خودم صفحه گفت و گوی رمانم رو دارم ولی هیچکس توش چیزی ننوشته. اگر توی گپ عمومی‌ای که همه‌ی نویسنده‌ها توش هستن بنویسم (مثلاً) فلان صحنه رو چطور توصیف کنم قطعاً فکرهای بیشتری روی هم گذاشته میشن برای کمک بهم. و بر خلاف گفت و گوی خصوصی رمان، همه‌ی نویسنده‌هایی که باهاشون مشورت می‌کنم واجب نیست رمانم رو خونده باشن تا کمکم کنن.
درسته متوجه منظورت شدم؛ اما بنظرم نویسنده‌ها می‌تونن تبلیغ کنن یا از خواننده‌هاشون دعوت کنن که به گفت و گو بپیوندن چون بهرحال کسی تا نخونده باشه رمانت رو نمی‌تونه نظر بده. این انحصاری بودن بیشتر کمک می‌کنه. تا روش گپ یا تالار عمومی!

اضافه شدن بخش "سرتیفیکیت" به پروفایل کاربران
در این بخش می‌توان عکس آپلود کرد.
سرتیفیکیت به معنای گواهی‌ای است که از سوی یک آموزشگاه، کارگاه و... صادر می‌شود.
نظر من این است که برای هر یک از کارگاه‌های انجمن، سرتیفیکتی طراحی شود که بعد از گذراندن آن کارگاه به هنرجو اعطا شود و اختیارات و امتیازاتی را برای او به ارمغان بیاورد.
این سرتیفیکت‌ها در بخشی مشخص شده در پروفایل آپلود می‌شوند.

قالبی جدید | استندآپ کمدی
حتما دیده‌اید که استندآپ کمدین‌ها هر یک نویسنده‌ای برای اجراهایشان دارند که در قالب خاصی برای این نمایش‌ها می‌نویسند.
نمونه‌های اولیه‌ی این پیشنهاد، در تاپیک پیشنهادات و انتقادات مطرح شد.
می‌توان سابی در تالار ادبیات تحت عنوان "استندآپ کمدی" ساخت تا این نوشته‌ها در این‌جا منتشر شوند.
نحوه‌ی کار به این صورت است که فرد موضوعی را انتخاب می‌کند و درباره‌ی آن شوخی‌هایی را با ترتیب مشخص نمایشی می‌نویسد.

درسته متوجه منظورت شدم؛ اما بنظرم نویسنده‌ها می‌تونن تبلیغ کنن یا از خواننده‌هاشون دعوت کنن که به گفت و گو بپیوندن چون بهرحال کسی تا نخونده باشه رمانت رو نمی‌تونه نظر بده. این انحصاری بودن بیشتر کمک می‌کنه. تا روش گپ یا تالار عمومی!
من با نظرش موافقم
یه گپ اختصاصی که حالت خلاصه‌وار و رسمی داره، هیچوقت با یه تاپیک گفتگو‌ قابل قیاس نیست

خصوصا نویسنده‌های هم‌سبک، به شدت ایده‌ی خوبیه
باید دوباره ایده‌ی ساخت کافه نادری رو مطرح کنم
دقیقا چنین فرمی داشت

ولی تبلیغ کردن برای رمان هم طول میکشه هم خیلی زحمت داره. برای سوال کردن راجع به نوشتن پنج خط از رمان واقعاً زوره که یه نویسنده اینهمه مجبور باشه کار انجام بده. ضمن اینکه این گپ عمومی هم باید حالت رسمی داشته باشه چون اسپم و... توش ممنوعه و فقط مشاوره‌ست. در واقع چطوری بگم؛ مثل صفحه‌ی نقد کاربر میشه یه صفحه‌ی مشاوره‌ی کاربر هم راه انداخت!

درمورد حرف خانم مینرا باید بگم کاملا موافقم و اینکه من ایده‌ی جلسه پنج نفره رو در همون وهله‌ی اول که درخواست برای رمان داده میشه دارم
چطور کار میکنه؟
پنج نفر اعم از ناظر، منتقد، ارزیاب، روان‌شناس (در حد کم هم پاسخگوئه) و مصحح وارد عمل میشن و از همه‌ی جوانب پنج پارت نخستین به همراه شناسه رمان رو بررسی میکنن و بعد رمان وارد تالار میشه و تا چند تا پارت مثلا تا پارت ۳۰ این گروه پنج نفره همراه نویسنده هستن تا نویسنده یاد بگیره
و بعد از همه‌ی این موارد نویسنده در پارت‌های بالاتر مثل ۵۰ به بعد میتونه درخواست نقد و تگ و اینا بده. اینطوری سطح رمان‌ها و نویسنده‌ها بالاتر میره و همچنین کیفیت کار انجمن

ایده‌ی دوم
کالکشن ادبیات هست
ما نیاز به مبلغ برای این کار داریم. کار مبلغ‌ها چیه؟ اینکه رمان هایی که در نظر گرفته میشه رو تبلیغ کنن. و این مورد هر ماه برگزار میشه.
عملکردش اینطوریه که هر مبلغ یک اثر ذکر شده رو انتخاب میکنه و به صورت شرط‌بندی اعلام میکنه که میتونه بازدید رمانی رو مثلا از ۳۰۰ بازدید به ۱k افزایش بده. و این کار رو به چند مدل میتونه انجام بده. با پوستر، با متن تبلیغی، با کلیپ کوتاه و ... . در یک روز مشخص تمام تبلیغات درست مثل کالکشن‌های مدلینگ‌ها در تاپیک بارگذاری میشه و یک هفته مهلت داده میشه. اگر در این هفته ادعاهای مبلغین جواب داد که جایزه میگیرن اگر نه هم که یه مجازات ریز براشون در نظر گرفته میشه مثل ممنوعیت شرکت در کالکشن ماه بعدی.

ایده‌ی سوم
مسابقه اریگامی ادبی هستش
تو این مسابقه پنج پارت از پنج رمان متفاوت توسط برگزار کننده مسابقه انتخاب میشه و به شرکت‌کننده‌ها داده میشه. و شرکت‌کننده‌ها موظفن با جملاتی کاملا از خود اون متن‌ها بدون هیچ تغییری یک داستانک کوتاه بسازن. هر داستانی که آرا بیشتری جمع کنه برنده‌ست. منتها تنها شرطش اینه که تمام جملات انتخابی باید درون اون پنج پارت باشه

با ایده‌های آیناز هم کاملا موافقم. خیلی میتونه جذاب باشه

عقب
بالا پایین