تبریک روز پسر ایرانی مبارک 💙✨

1,800
پسندها
پسندها
10,054
امتیازها
امتیازها
503
سکه
2,896
694117_26file-000000002d9881f4866446caf76eecf2.png

خب خب، امروز بالاخره نوبت ما پسراست jc_gheyBirthday 💙
امروز زادروز کمبوجیه دوم، فرزند ارشد کوروش بزرگ و روز پسر ایرانیه؛ پس اول از همه این روز رو به خودم و همه‌ی پسرای انجمن تبریک میگم 💐:gol narenji:Browo
به همه‌ی ما که احتمالا هرکدوم یه عالمه دغدغه و فکر توی سرمون داریم ولی بازم یه جایی برای شوخی، خندیدن و سر به سر گذاشتن بقیه پیدا می‌کنیم؛ به ماهایی که شاید همیشه بلد نباشیم درباره‌ی خستگی‌ها و نگرانی‌هامون حرف بزنیم، ولی وقتی یکی از رفیقامون به کمک نیاز داشته باشه تا جایی که بتونیم کنارش می‌ایستیم UTPTa
@بی صدا
@PerS!aN
@Mehrdad
@امین141
@1999shayan.m
@SajjadSajjad عضو تأیید شده است.
@M I R A S
@Sajjad2009
@گربه چکمه پوشگربه چکمه پوش عضو تأیید شده است.
@Ghal'e
@MILAD.
@امیر احمد
@Matthew+
@علی یزدانی
@شاهنشاه
@گربه خاکستری=))
امیدوارم برای همه‌مون روزایی برسه که دغدغه‌هامون کمتر، خنده‌هامون بیشتر و مسیرمون پر از موفقیت، آرامش و رفاقت‌های خوب باشه. 💙
امروز دیگه حداقل یک روز در سال حق داریم یکم از خودمون تعریف کنیم، پس لطفا کسی اعتراض نکنه pesar_{"

روزتون مبارک -118-"{}

ممنونم از دوستان ، پسرای انجمن رو همتون مبارک
@دستان اینم فکر کنم نبود

694117_26file-000000002d9881f4866446caf76eecf2.png

خب خب، امروز بالاخره نوبت ما پسراست jc_gheyBirthday 💙
امروز زادروز کمبوجیه دوم، فرزند ارشد کوروش بزرگ و روز پسر ایرانیه؛ پس اول از همه این روز رو به خودم و همه‌ی پسرای انجمن تبریک میگم 💐:gol narenji:Browo
به همه‌ی ما که احتمالا هرکدوم یه عالمه دغدغه و فکر توی سرمون داریم ولی بازم یه جایی برای شوخی، خندیدن و سر به سر گذاشتن بقیه پیدا می‌کنیم؛ به ماهایی که شاید همیشه بلد نباشیم درباره‌ی خستگی‌ها و نگرانی‌هامون حرف بزنیم، ولی وقتی یکی از رفیقامون به کمک نیاز داشته باشه تا جایی که بتونیم کنارش می‌ایستیم UTPTa
@بی صدا
@PerS!aN
@Mehrdad
@امین141
@1999shayan.m
@SajjadSajjad عضو تأیید شده است.
@M I R A S
@Sajjad2009
@گربه چکمه پوشگربه چکمه پوش عضو تأیید شده است.
@Ghal'e
@MILAD.
@امیر احمد
@Matthew+
@علی یزدانی
@شاهنشاه
@گربه خاکستری=))
امیدوارم برای همه‌مون روزایی برسه که دغدغه‌هامون کمتر، خنده‌هامون بیشتر و مسیرمون پر از موفقیت، آرامش و رفاقت‌های خوب باشه. 💙
امروز دیگه حداقل یک روز در سال حق داریم یکم از خودمون تعریف کنیم، پس لطفا کسی اعتراض نکنه pesar_{"

هر چه سریع تر این تاپیک مهم و ارزشمند رو پبن و هر نیم ساعت اطلاعیه کنین تا به استحضار همگی برسه
@FarzaneFarzane عضو تأیید شده است. @LydiaLydia عضو تأیید شده است.

(s549)_
اگر منظورت اینه که ۲۶ شهریور «روز پسر» است یا نه: نه، دست‌کم به‌عنوان یک مناسبت تاریخیِ مستند، چنین چیزی ثابت نیست.

این عنوان در فضای مجازی گاهی با کمبوجیه دوم و «زادروز او» پیوند داده می‌شود، اما هم تاریخ دقیق تولد کمبوجیه مشخص نیست و هم سند باستانی معتبری برای اینکه ۲۶ شهریور «روز پسر» بوده وجود ندارد.

اگر بخواهی، می‌توانم ریشهٔ ادعای «۲۶ شهریور، روز پسر، زادروز کمبوجیه» را جست‌وجو کنم و ببینیم دقیقاً از چه زمانی وارد فضای مجازی شده.

Book

لطفا تاریخی صوبت کنید:

بله؛ ریشه‌اش را تا حدی می‌شود دنبال کرد، ولی به یک «اولین منبع» قطعی نرسیدم.

آنچه پیدا کردم این است:

این ادعا دست‌کم در شهریور ۱۴۰۴ / سپتامبر ۲۰۲۵ در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های فارسی به‌صورت گسترده منتشر شده بود. مثلاً یک ویدیوی یوتیوب در ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۵ دقیقاً با عنوان «۲۶ شهریور، زادروز کمبوجیه ... و روز پسر ایرانی» منتشر شده است.

سایت‌هایی مثل «نمناک» و «ستاره» هم در سال ۱۴۰۴ همین روایت را منتشر کرده‌اند؛ یعنی این ادعا در سال‌های اخیر به یک مناسبت اینترنتی رایج تبدیل شده است.

اما جالب‌تر اینکه یک کانال تخصصی‌تر در حوزه ایران باستان، مشخصاً این ادعا را به‌عنوان شایعه فاقد سند تاریخی بررسی کرده و می‌گوید برای تولد کمبوجیه در ۲۶ شهریور یا وجود «روز پسر» در تقویم هخامنشی سندی نداریم.

پس احتمالاً ماجرا از کجا آمده؟

به نظر می‌رسد با یک مناسبت معاصر و اینترنتی طرفیم که بعدها به ایران باستان نسبت داده شده؛ نه اینکه یک جشن هخامنشیِ مستند باشد که امروزه دوباره احیا شده باشد.

یک نکته مهم هم این است که تبدیل یک تاریخ باستانی به ۲۶ شهریور در تقویم امروزی خودش نیازمند محاسبه و سند تاریخی است. صرف اینکه کمبوجیه شخصیت تاریخی مهمی بوده، نمی‌تواند چنین تاریخ دقیقی برای تولدش ایجاد کند.

بنابراین اگر بخواهی برای کانال یا کافه‌نویسندگان درباره‌اش مطلب بگذاری، بهتر است ننویسی:

«۲۶ شهریور، روز پسر در ایران باستان»

بلکه دقیق‌تر است بنویسی:

«۲۶ شهریور در سال‌های اخیر در فضای مجازی به‌عنوان روز پسر و زادروز منسوب به کمبوجیه معرفی شده؛ اما برای این ادعا سند تاریخی معتبری وجود ندارد.»

اگر دوست داشته باشی، می‌توانم .منابع تاریخی درباره خودِ کمبوجیه را هم بررسی کنم و ببینم درباره تاریخ تولد، خانواده و زندگی او دقیقاً چه چیزهایی واقعاً قابل اثبات است

Book

لطفا تاریخی صوبت کنید:

بله؛ ریشه‌اش را تا حدی می‌شود دنبال کرد، ولی به یک «اولین منبع» قطعی نرسیدم.

آنچه پیدا کردم این است:

این ادعا دست‌کم در شهریور ۱۴۰۴ / سپتامبر ۲۰۲۵ در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های فارسی به‌صورت گسترده منتشر شده بود. مثلاً یک ویدیوی یوتیوب در ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۵ دقیقاً با عنوان «۲۶ شهریور، زادروز کمبوجیه ... و روز پسر ایرانی» منتشر شده است.

سایت‌هایی مثل «نمناک» و «ستاره» هم در سال ۱۴۰۴ همین روایت را منتشر کرده‌اند؛ یعنی این ادعا در سال‌های اخیر به یک مناسبت اینترنتی رایج تبدیل شده است.

اما جالب‌تر اینکه یک کانال تخصصی‌تر در حوزه ایران باستان، مشخصاً این ادعا را به‌عنوان شایعه فاقد سند تاریخی بررسی کرده و می‌گوید برای تولد کمبوجیه در ۲۶ شهریور یا وجود «روز پسر» در تقویم هخامنشی سندی نداریم.

پس احتمالاً ماجرا از کجا آمده؟

به نظر می‌رسد با یک مناسبت معاصر و اینترنتی طرفیم که بعدها به ایران باستان نسبت داده شده؛ نه اینکه یک جشن هخامنشیِ مستند باشد که امروزه دوباره احیا شده باشد.

یک نکته مهم هم این است که تبدیل یک تاریخ باستانی به ۲۶ شهریور در تقویم امروزی خودش نیازمند محاسبه و سند تاریخی است. صرف اینکه کمبوجیه شخصیت تاریخی مهمی بوده، نمی‌تواند چنین تاریخ دقیقی برای تولدش ایجاد کند.

بنابراین اگر بخواهی برای کانال یا کافه‌نویسندگان درباره‌اش مطلب بگذاری، بهتر است ننویسی:

بلکه دقیق‌تر است بنویسی:

اگر دوست داشته باشی، می‌توانم .منابع تاریخی درباره خودِ کمبوجیه را هم بررسی کنم و ببینم درباره تاریخ تولد، خانواده و زندگی او دقیقاً چه چیزهایی واقعاً قابل اثبات است
ظرفا رو شستی؟

عقب
بالا پایین