همگانی گفتگو با طعم کتاب | چشم‌هایش و سمفونی مردگان

خیلی ضایع است ولی حس می‌کنم نصف مشکلات شخصیتی این فرنگیس بخت‌برگشته رو دارم، بدون این که حتی یکی از مزایای اجتماعی-بیولوژیکی که باهاشون متولد شده رو داشته باشم.😂

خدا قوت همگی
نظراتتون واقعا خوب بود و برخی به نکاتی اشاره کردین که خود من تا حالا بهشون دقت نکرده بودم!

بسیار خب
میریم سراغ دور جدید؛
قسمت مورد مطالعه: از صفحه 55 تا 109 کتاب
تایم: 3 روز

تا اینجای کتاب، بیشتر از همه بازم خودِ راوی برام پررنگ بود؛ حس می‌کنم آدم‌ها رو از زاویه‌ی کمبودها و حسرت‌های خودش می‌بینه.
یه چیز دردناک برام فرنگیس بود، اینکه وقتی کنار آدمای بالاتر از خودش قرار می‌گیره، یه جور احساس ضعف می‌کنه. جالبه که نگاه راوی هم قبل و بعد دیدن فرنگیس کلی تغییر می‌کنه. انگار ما آدما رو اون‌جوری که هستن نمی‌بینیم، بلکه حال و شرایطِ خودمون تعیین می‌کنه چطور به بقیه نگاه کنیم.
کلاً این بخش برام بیشتر نشون‌دهنده این بود که چطور آدما همدیگه رو از پشتِ ترس‌ها و کمبودهای خودشون تماشا می‌کنن.

امشب، سر صفحه‌ی ۱۴۹ به خودم لرزیدم. انگار واقعا می‌فهمم چی می‌گه. برام عجیبه که وقتی چند سال قبل میخوندمش این حس رو نداشتم.

سلام به همگی
عصر بخیر
در این بخش کتاب، بزرگ علوی استادانه از تکنیکِ «راویِ غیرقابل‌اعتماد» و پُر از ابهامات و سوال استفاده می‌کنه. فرنگیس با اکراه شروع به حرف زدن می‌کنه. سکوت‌های او در این قسمت هیجان انگیز میشه. علوی نشون می‌ده «عشق» برای فرنگیس یک پناهگاه نیست، یه احساس مبهم یا شاید ، یه تصمیم اشتباه به همراه پیشمونی وحتی یه میدون جنگ روانیه که توش داره بین وفاداری به آرمان‌های استاد و قضاوت‌های جامعه دست‌‌ و پامیزنه.
بزرگ علوی خیلی ظریف نشون می‌ده که فاصله طبقاتی خیلی تاثیر داره ، فرنگیس (اشراف‌زاده) و ماکان (نقاشِ مبارز) که هر دو باید مراقب رفتار و حرکاتشون باشن چون زیر ذره بین قرار دارن و اجتماع همیشه دونبال پیدا کردن سرگرمیه. فرنگیس اینجای کتاب، نماد دختریه که می‌خواد از پیله‌ی طبقه‌ی خودش بیرون بیاد، اما مدام توسط نگاه‌های سنگین جامعه و حتی خود ماکان، به عقب هل داده می‌شه و توی درگیری ذهنی خودش گیر می ‌‌‌‌‌‌‌افته.

آخرین ویرایش:
همگی مطالعه کردین تا صفحه 109؟ اگه آره بریم سراغ دور جدید و اگر نه، تایم رو تمدید کنم.

@سنجاقک
@.بَهاران.
@شیوانقش
@پناه.
@:)MAHAK
@.YEGANEH.
@EsperaEspera عضو تأیید شده است.
@SunShine

بقیه افراد هم اگر مطالعه کردن اعلام کنند.
سلام
من کامل مطالعه کردم و نظرم و برداشتم از کتاب کامل گفته بودم 1355+=_

سلام
بله مطالعه شد
+

5a9311_26IMG-۲۰۲۶۰۷۱۱-۲۲۰۸۴۲.jpg

و
26b611_26IMG-۲۰۲۶۰۷۱۱-۲۲۱۰۳۰.jpg

این دوتا دیالوگ رو جا انداخته بودم. بنظرم نمیشه راحت از کنارش رد شد.

آخرین ویرایش:
همگی مطالعه کردین تا صفحه 109؟ اگه آره بریم سراغ دور جدید و اگر نه، تایم رو تمدید کنم.

@سنجاقک
@.بَهاران.
@شیوانقش
@پناه.
@:)MAHAK
@.YEGANEH.
@EsperaEspera عضو تأیید شده است.
@SunShine

بقیه افراد هم اگر مطالعه کردن اعلام کنند.
بله بی صبرانه منتظر تعیین قسمت بعد توسط شما هستم.

عقب
بالا پایین