Mah.sa
مدیر آزمایشی تالار مشاوره +گرافیست آز+مترجم آز
پرسنل مدیریت
مدیر آزمایـشی تالار
مشاور
مقامدار آزمایشی
در زمینه پیرنگ مشکل دارم ایده جالبی که کلیشه نباشه ندارم میتونم از هوش مصنوعی استفاده کنم؟
۱. ژانر عاشقانه اجتماعی داستان درمورد دختر دردسر سازهاستفاده از هوش مصنوعی برای ایدهیابی، اشکالی نداره. خیلی از نویسندهها ازش به عنوان یه ابزار کمکی استفاده میکنن. اما برای پیرنگ، قضیه فرق میکنه.
پیرنگ، همون اسکلت داستانه. جایی که میگی «اول چی شد، بعد چی شد، بعدش چی شد». هوش مصنوعی میتونه بهت یک ساختار کلی پیشنهاد بده، اما چیزی که داستان رو خاص میکنه، انتخابهای خودته. اینکه شخصیتت چطور به اتفاقها واکنش نشون بده، چه جزئیاتی رو بگیری و چه چیزهایی رو ول کنی، اینا چیزهاییه که فقط خودت میتونی تصمیم بگیری.
پس اگر میخوای از هوش مصنوعی استفاده کنی، بهتره به عنوان یک همفکر ازش کمک بگیری، نه یک نویسندهی جایگزین. مثلاً ازش بپرس «اگر شخصیتی با این ویژگیها توی این موقعیت قرار بگیره، چه اتفاقی ممکنه بیفته؟» و بعد خودت از بین گزینهها انتخاب کنی.
برای اینکه میگی در زمینهی پیرنگ مشکل داری و ایدهی جالبی که کلیشه نباشه نداری، خب بیا اول ببینیم مشکل از کجاست.
برای اینکه بتونم بهتر راهنماییت کنم، چندتا سوال میپرسم که جوابشون به من کمک میکنه بفهمم دقیقاً کجای کار گیر کردی:
۱. داری روی چه ژانری کار میکنی و داستان دربارهی چیه؟
۲. شخصیت اصلیت چه ویژگیهایی داره و چه چیزی براش مهمه؟
۳. تا حالا چندتا داستان یا رمان خوندی که به ژانر مورد علاقهت نزدیک باشن و ازشون الهام بگیری؟
۴. معمولاً وقتی میخوای برای داستانت یک اتفاق یا چالشِ جدید طراحی کنی، از کجا شروع میکنی و چه راهی رو میری؟
۵ چند سالته و این چندمین رمانته که داری مینویسی؟
این سوالا به من کمک میکنه ببینم نقطهی قوتت کجاست و چطور میتونم کمکت کنم یک پیرنگ غیرکلیشهای برای داستانت پیدا کنی.
اگر هم میخوای چیزی که تو ذهنت هست رو برام توی گپ خصوصی بفرست، خلاصهای از رمانت یا ایدهای که داری تا با یک سری تمرینات بتونیم باعث پیشرفت بشیم.