مذهبی امام مهدی (عج) شناسی

• نویسنده موضوع نویسنده موضوع موعود
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

موعود

کاربر انجمن
کاربر انجمن
96
پسندها
پسندها
31
امتیازها
امتیازها
18
سکه
-21
بسم الله الرحمن الرحیم

?اوصاف امام زمان علیه السلام?

?خَلَف الحسن

?یعنی جانشین امام حسن عسکری علیه السلام که امام یازدهم و جانشین یازدهم پیامبر خدا بوده، پس او امام دوازدهم و دوازدهمین امام خواهد بود.
و این است قسمتی از زیارت سرداب مقدّس: «مَولای صاحِبَ الزَّمانِ... وَالْخَلَفَ الْحَسَنِ»
«ای مولا و آقای من ای صاحب الزمان... و ای جانشین امام حسن عسکری... »

?خَلف سَلَف

?به معنای جانشین پیشینیان است. چون او جانشین و آخرین جانشین همه انبیا و اوصیای الهی است.

?در زیارت آن حضرت می‌گوییم:
«اَلسَّلامُ عَلی خَلَفِ السَّلَفِ وَصاحِبِ الشَّرَفِ»؛
«سلام بر جانشین اولیای گذشته که صاحب مجد و شرافت است».

?و در زیارت دیگر می‌گوییم:
«السَّلامُ عَلَیکَ یا خَلَفَ السَّلَفِ»؛

? خلف صالح

?از القاب امام زمان علیه السلام خلف صالح است.

?امام صادق علیه السلام فرموده است:
خلف صالح از فرزندان من است، اوست مهدی، اسم او محمّد و کنیه اش ابوالقاسم و در آخرالزمان قیام می‌کند.

? خلیفه

?خلیفه مطلق در زمان کنونی امام زمان علیه السلام است؛ چنان که در زیارت ائمه سرّ من رأی به پدر امام زمان علیه السلام یعنی امام عسکری علیه السلام خطاب می‌کنیم:
«اَلسَّلامُ عَلَیکَ یا أَبا خَلِیفَةِ... »؛
«سلام بر تو ای آقایی که پدر خلیفه هستی».

?خلیفة اللَّه

?مهدی موعود و امام زمان علیه السلام خلیفه خداست، لذا یکی از اصلی ترین عنوان‌ها و مقامات او «خلیفة اللَّه» است.
پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله فرمود:
«یخْرُجُ الْمَهْدِی وَعَلی رَأْسِهِ غِمامَةٌ فِیها مُنادٍ ینادِی: هذَا الْمَهْدِی خَلِیفَةُ اللَّهِ فَاتَّبِعُوهُ»؛
«مهدی خروج می‌کند و بر سر او ابری است که از آن ندا می‌آید: این مهدی خلیفة اللَّه است، پس او را پیروی کنید».

?و در جای دیگر نیز آمده است:
«خَلِیفَتِکَ فِی أَرْضَکَ»
«خَلِیفَتِکَ فِی بِلادِکَ».

?خلیفة الاتقیا

?از القاب شریف امام زمان علیه السلام خلیفة الاتقیا است؛ یعنی جانششین پرهیزکاران و خداترسان، و شاهدش آنجاست که امام حسن عسکری علیه السلام هنگام تولد ایشان فرمود: سخن بگو ای خلیفه اتقیا و ای نور اصفیا....

?خلیل

?به معنای دوست است و از القاب مهدی موعودعلیه السلام می‌باشد، چون او نیز مانند خدا و رسول خداصلی الله علیه وآله با بندگان و مؤمنان دوست و مهربان است؛ این آیه شریفه در مورد پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله نازل شده است. «لَقَدْ جَآءَکُمْ رَسُولٌ مِّنْ أَنفُسِکُمْ عَزِیزٌ عَلَیهِ ما عَنِتُّمْ حَرِیصٌ عَلَیکُم بِالْمُؤْمِنِینَ رَءُوفٌ رَّحِیمٌ»
به یقین، رسولی از خود شما به سویتان آمد که رنج‌های شما بر او سخت است؛ و اصرار بر هدایت شما دارد؛ و نسبت به مؤمنان، رئوف و مهربان است!

? خُنَّس

?به معنای سیاره ای که پنهان شده و
دوباره بر می‌گردد.

?از امام باقرعلیه السلام در مورد آیه «فَلَآ أُقْسِمُ بِالْخُنَّسِ» سؤال کردند، فرمود: «إمام یخنس فی زمانه عند انقطاع من علمه عند الناس سنة ستین ومأتین ثمّ یبدو کالشهاب الواقد فی ظلمة اللیل فان ادرکت ذلک قرّت عینک»؛
«امامی است که پنهان می‌شود زمانی که مردم از علم او منقطع می‌شوند در سال ۲۶۰ ه. ق. آن گاه همانند شهاب درخشنده در شب تاریک ظاهر می‌شود. اگر آن هنگام را درک کردی چشمت روشن خواهد شد. »

?اوصاف المهدی (عج)
✍احمد سعیدی

‌‌‌‌

آخرین ویرایش توسط مدیر:
بسم الله الرحمن الرحیم

جایگاه من نزد امام زمان علیه السلام؟❗
شخصی به نام حسن بن جهم می گوید :
روزی به امام رضـــا عليه ‏السلام گفتم : مرا از دعا فراموش نكنید .
حضرت فرمودند : گمان مى‌كنى كه من فراموشت مى‏‌كنم؟!
کمی با خود فکــــر کـــردم و به خودم گفتم : ایشــــان براى شيعيــــانشـان دعـا مى‏‌كنند و من نيز از شيعيانشان هستم.
آن‏گاه گفتم : نه ، فراموشم نمى‌كنید .
فرمودند : از كجا فهميدى؟
گفتم : من از شيعيانتان هستم و شما برايشان دعا مى‌‏كنید.
فرمودند : آيا متوجّه چيز ديگرى جز اين شدى؟
گفتم : نه
فرمودند : هرگاه خواستى بدانى كه نزد من چه جايگاهى دارى، ببين من نزدت چه جايگاهى دارم .
« ... قـــالَ : إذا أرَدتَ أن تَعلَمَ ما لَكَ عِندي فَانظُر (إلى) ما لي عِندَكَ . »

? منبع : کافی ، ج ۲ ، ص ۶۵۲

آخرین ویرایش توسط مدیر:
بسم الله الرحمن الرحیم

‌?امام مهدی شناسی?

◀️‌معرفت امام، معیار دینداری

?ممکن است با توجه به جایگاه امام و معرفت او در مجموعه دین، این سؤال پیش آید که بین دینداری و معرفت امام چه رابطه ای وجود دارد و آیا نمی توان کسانی را که به بسیاری از ظواهر دینی پایبند هستند، دین دار واقعی دانست؟

?در پاسخ باید گفت که اگر ثابت کردیم که عبودیت و بندگی خدا چیزی جز تسلیم شدن در برابر او و دستوراتش نیست و تنها راه معرفت و اطاعت خدا را در معرفت و اطاعت امامان معصوم علیهم السلام دانستیم، قهراً پذیرش ولایت آنها، معیار دینداری خواهد بود نه فقط التزام به شعار اسلامی.

?از عبدالله بن ابی یعفور نقل شده که گفت به امام صادق علیه السلام عرض کردم: من با مردم آمد و شد دارم و بسی در شگفتم از جمعی که تولّی شما را ندارند و تولّی فلانی و فلانی را دارند امّا دارای امانت و راستی و وفایند و در تعجبم از جمعی که تولّی شما را دارند ولی نه امانتی دارند؛ و نه وفایی و نه راستی. وی گوید: امام صادق علیه السلام راست نشست و با قیافه ای که گویی خشمگین بود روی به من کرد و سپس فرمود: «لَا دِینَ لِمَنْ دَانَ بِوَلَایَةِ إِمَامٍ جَائِرٍ لَیْسَ مِنَ اللَّهِ وَ لَا عَتْبَ عَلَی مَنْ دَانَ بِوَلَایَةِ إِمَامٍ عَادِلٍ مِنَ اللَّهِ؛ کسی که معتقد به ولایت امام ستمگری باشد که از سوی خدا نیست چنین کس اصلاً دین ندارد و بر کسی که معتقد به ولایت امام عادلی باشد که از سوی خدا است ملامتی متوجّه نخواهد بود».
(با تعجّب) گفتم: آنان اصلاً دین ندارند؟ و اینان را ملامتی متوجّه نیست؟
فرمود: « آری آنان دین ندارند و اینان را ملامتی متوجّه نیست. سپس فرمود: مگر نمی شنوی که خداوند چه می‌فرماید: «خداوند بر کسانی که ایمان آورده اند ولایت دارد و آنان را از تاریکی‌ها به سوی روشنایی میکشد» یعنی از تاریکی‌های گناهان به نور توبه و آمرزش برای آنکه ولایت هر امام عادلی را که از طرف خدا است دارند سپس
خداوند فرماید: «و کسانی که کافر شده اند طغیان گران بر آنان ولایت دارند و آنان را از روشنائی بسوی تاریکیها بیرون می‌کشند»؛ کافر چه روشنایی دارد تا از آن بیرون کشیده شود؟ تنها مقصود از این آیه آن است که آنان در روشنایی اسلام بودند ولی هنگامی که ولایت هر امام ستمگری را که از جانب خدا نبودند پذیرفتند با پذیرش ولایت آنان از نور اسلام بیرون شدند و به سوی تاریکی های کفر گراییدند پس خداوند از برای آنان واجب کرد که دوش بدوش کفّار در آتش باشند از این رو فرمود: «آنان اهل آتشند و جاوید در آتش خواهند بود».

?البته این حدیث نباید دست آویز شیعیان برای ارتکاب گناه قرار گیرد چرا که خود اهل بیت علیهم السلام چنین تفکری را محکوم و همواره بر انجام عمل صالح تأکید فرمودند.

?امام رضا علیه السلام در سفارشهای ارزشمند خود به جناب عبدالعظیم حسنی می‌فرماید: «ای عبد العظیم سلام مرا به دوستانم برسان و بگو به آنان که شیطان را بر خود راه ندهند و فرمانشان بده براستی در حدیث و پرداخت سپرده و بگو جدال را ترک کنند و از آنچه سودی برای آنها ندارد خاموش باشند و به هم رو آورند و با هم دیدار کنند که مایه نزدیکی به من است، و همدیگر را تکه پاره نکنند که من سوگند خوردم با خود هر که چنین کند و یکی از دوستانم را به خشم آورد دعا کنم تا خدا او را در دنیا به سختی عذاب کند و در دیگر سرا از زیانکاران باشد و به آنها بفهمان که خدا نیکان را آمرزد و از بدکارانشان درگذرد جز آنکه برایم شریکی آورد (یعنی در امامت) یا یکی از دوستانم را بیازارد، یا بدی او را در دل گیرد که خدا او را نیامرزد، تا برگردد و اگر برگشت که خوب و گر نه ایمان را از دلش برکند و از ولایت من به در شود، و بهره ای از ولایت ما ندارد و پناه به خدا از این وضع».

?حس حضور
#استاد_ملایی

آخرین ویرایش توسط مدیر:
بسم الله الرحمن الرحیم

?اوصاف امام زمان عجل الله فرجه?

?دَیان

?به معنای حاکم و رسیدگی کننده امور و نیز به معنای پاداش دهنده است و از القاب امام زمان علیه السلام می‌باشد.

?و این است فرازی از زیارت آل یاسین: «اَلسَّلامُ عَلَیکَ یا بابَ اللَّهِ وَدَیانَ دِینِهِ»؛
«سلام بر تو ای درگاه لطف و رحمت خدا و حاکم و حافظ دین خدا».

?دین المَأثُور

?از دیگر القاب امام زمان علیه السلام است که در زیارت ایشان می‌گوییم:
«اَلسَّلامُ عَلَی الدِّینِ الْمَأْثُورِ وَالْکِتابِ الْمَسْطُورِ»؛ «سلام بر آن دین (یعنی حافظ دین) که از پیامبر رحمت رسیده است و سلام بر آن کتاب رقم شده به قلم حکمت الهی».

?همچنین برایش دعا می‌کنیم:
«سَلامُ اللَّهِ وَبَرَکاتُهُ وَتَحِیاتُهُ وَصَلَواتُهُ عَلی مَوْلای صاحِبِ الزَّمانِ صاحِبِ الضِّیاءِ وَالنُّورِ وَالدِّینِ الْمَأْثُورِ»؛
«سلام و برکات خدا و تحیات و درودهای بی پایان الهی بر مولای ما صاحب الزمان آن که صاحب نور و صاحب دین خداست».

?ذوالْبِرّ

?به معنای دارنده نیکی‌ها است و از اوصاف امام زمان علیه السلام که او مجمع تمام صفات عالی و نیکوست؛ لذا در دعای ندبه به دنبال آن عزیز سفر کرده می‌گردیم که: «أَینَ صَدْرُ الْخَلآئِقِ ذُو الْبِرِّ وَالتَّقْوی ؛«کجاست صدرنشین عالم که دارای حدّ اعلای تقوا و نیکوکاری است».

?ذوالتَّقْوی

?به معنای صاحب تقوا و نیکو کاری و خداترسی است و از القاب امام زمان علیه السلام می‌باشد؛ چنان که در دعای ندبه که از زبان معصوم صادر شده است، آن حضرت را این گونه توصیف نموده اند: «أَینَ صَدْرُ الْخَلآئِقِ ذُو الْبِرِّ وَالتَّقْوی ؛
«کجاست صدرنشین عالم که دارای حدّاعلای تقوا ونیکوکاری است».

?ذوالْحِلْم

?یعنی صاحب صبر و شکیبایی، از اوصاف امام زمان علیه السلام است؛ چنان که در اعمال نیمه شعبان و دعا برای امام زمان علیه السلام می‌گوییم:
«اَللّهُمّ بِحَقِ ّ لَیلَتِنا وَمَولُودِها... سَیفُ اللَّهِ الَّذِی لاینْبُو وَنُورُهُ الَّذِی لایخْبُو وَذُو الْحِلْمِ الَّذِی لایصْبُو... »؛
«خدایا به حقّ این شب و مولود آن... آن شمشیر خدایی که کند نمی شود و آن نور الهی که خاموش نمی گردد و آن بردباری که شکیبایی اش را از دست نمی دهد... ».

?ذوالفقار

?به معنای صاحب شمشیر دو دم است.
«السَّلامُ عَلَی الإِمامِ الْعالِمِ، الْغائِبِ عَنِ الأَبْصارِ، وَالحاضِرِ فِی الاَمْصارِ، وَالغائِبِ عَنِ الْعُیونِ، وَالحاضِرِ فِی الأَفْکَارِ، بَقِیةِ الأَخْیارِ الوَارِثِ ذُوالْفَقارِ الَّذِی یظْهَرُ فِی بَیتِ اللَّهِ الْحَرامِ... »؛
«سلام بر آن امامی که از دیده‌ها پنهان است، امّا در شهرها حاضر است. از چشم‌ها غایب است امّا در خاطره‌ها حاضر است، باقی مانده نیکان، همان که وارث ذوالفقار است

?اوصاف المهدی (عج)
✍احمد سعیدی

آخرین ویرایش توسط مدیر:
بسم الله الرحمن الرحیم

? رَبّانی

?از اوصاف حضرت مهدی علیه السلام، ربّانی است که در زیارت آل یاسین به آن توصیف شده است: «اَلسَّلامُ عَلَیکَ یا داعِی اللَّهِ وَرَبّانِی آیاتِهِ»؛
«سلام بر تو ای امام زمان که دعوت کننده خلق به سوی خدایی و مظهر آیات الهی و مرآت صفات ربّانی هستی».

?رَبُّ الارض

?به معنای صاحب، مالک و پرورش دهنده زمین است، و بر اساس آیه شریفه «وَأَشْرَقَتِ الْأَرْضُ بِنُورِ رَبِّها»اخباری از امامان معصوم علیهم السلام رسیده است که آیه را چنین تفسیر کرده اند.

?امام صادق در تفسیر آیه «وَأَشْرَقَتِ الْأَرْضُ بِنُورِ رَبِّها» فرمود: «رَبُّ الأَرْضِ إِمامُ الْأَرْضِ» «رب زمین یعنی همان امام زمین است».

?لذا فرمود: «إِنَّ قآئِمَنا إِذا قامَ اَشْرَقَتِ الارْضُ بِنُورِ رَبِّها وَاسْتَغْنَی الْعِبادُ عَنْ ضَوْءِ الشَّمْسِ وَذَهَبَتِ الظُّلْمَة»؛
«آن گاه که قائم ما قیام نماید، زمین به نور ربّ و امام خود روشن می‌شود و بندگان خدا از نور خورشید بی نیاز می‌گردند و تاریکی پایان می‌یابد».

? رَبِیعُ الانام

?«او» بهار است، بهار خلایق، و لذا به این عنوان توصیف شده و چنین بر او سلام می‌دهیم: «اَلسَّلامُ عَلی رَبِیعِ الْأَنامِ وَنَضْرَةِ الْأَیامِ»؛ «سلام بر آن که بهار پاینده اهل عالم است و صفا و شادی بخش روزگاران است».

?رَجاء الأُمّه

?او امید تمام امّت است، نه تنها امّت اسلام که امید همه مستضعفان و محرومان و جهانیان است، پس شایسته است با این وصف اشاره شود.

?رحمت واسعه

?امام زمان علیه السلام مظهر تام و تمام رحمت خداوند است، رحمت گسترده، او سراسر رحمت و برکت است، به همین جهت این گونه به او سلام می‌دهیم: «اَلسَّلامُ عَلَیکَ أَیهَا... الرَّحْمَةُ الْواسِعَةُ»؛«سلام بر تو ای رحمت واسع الهی بر تمام عالمیان».

? رشید

?به معنای کامل و کمال یافته، از القاب و اوصاف امام زمان علیه السلام گفته شده است؛ چنان که در زیارت مربوط به ایشان عرض می‌کنیم: «السَّلامُ عَلَیکَ اَیهَا الإِمامُ الوَحِیدُ وَالْقائِمُ الرَّشِیدُ».
«سلام بر تو ای امام یگانه و ای قیام کننده و رشید. »

آخرین ویرایش توسط مدیر:
بسم الله الرحمن الرحیم
مشاهده فایل‌پیوست 117289

?شوخی با امام زمان (عج)!!

سید عبدالکریم کفاش، شخصی بود که مورد عنایت ویژه امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف قرار داشت و حضرت دائماً به او سر می زد. روزی حضرت به حجره کفاشی او تشریف آوردند در حالی که او مشغول کفاشی بود. پس از دقایقی حضرت فرمودند: «سید عبدالکریم، کفش من نیاز به تعمیر دارد ، برایم پینه می زنی؟»، سید عرض کرد: «آقاجان به صاحب این کفش که مشغول تعمیر آن هستم قول داده ام کفش را برایش حاضر کنم، البته اگر شما امر بفرمائید چون امر شما از هر امری واجب تر است، آن را کنار می گذارم و کفش شما را تعمیر می کنم».
حضرت چیزی نگفتند و سید مشغول کارش شد. پس از دقایقی مجدداً حضرت فرمودند: «سید عبدالکریم! کفش من نیاز به تعمیر دارد، برایم پینه می زنی!؟»، سید کفشی را که در دست داشت کنار گذاشت، بلند شد و دستانش را دور کمر مبارک حضرت حلقه زد و به مزاح گفت: «قربانت گردم اگر یک بار دیگر بفرمایید “کفش مرا پینه می زنی” داد و فریاد می کنم آی مردم آن امام زمانی که دنبالش می گردید، پیش من است، بیایید زیارتش کنید!»

حضرت لبخند زدند و فرمودند: «خواستیم امتحانت کنیم تا معلوم شود نسبت به قولی که داده ای چقدر مقید هستی.»

کتاب روزنه هایی از عالم غیب؛
آیت الله سید محسن خرازی

‌‌‌

آخرین ویرایش توسط مدیر:
بسم الله الرحمن الرحیم

?دولــت کــریمه امام زمان?

?قرار داد رژی: ناصرالدین شاه در سفر سوم خودش به انگلیس رفت، در این سفر امتیاز توتون و تنباکو را به یک آدم انگلیسی به نام تالبوت داد و او هم به ایران آمد و شرکتی به نام شرکت رژی تأسیس کرد، با کمک سرمایه داران انگلیسی، انگلیسی که هیچ جایی نمی خوابد که زیرش آب برود. انگلیسی ها آمدند شرکت رژی را زدند هر جا مانعی دیدند با رشوه حلش کردند حتی به خود ناصرالدین شاه هم رشوه دادند.

⁉️پس آن زمان مجلس چکار می کرد؟ مجلس بعد از مظفرالدین شاه آن زمان مشروطه بود که آمدند مشروطه خواستند و مجلس ایجاد شد، ما در زمان ناصرالدین شاه اصلا مجلس نداشتیم، استبداد محض بود. شاه ? کسی را به عنوان صدر اعظم یا نخست وزیر انتخاب می کرد آن هم به کارهای کشور می رسید.
?امتیاز توتون را در این سفر به تالبوت داد. پنجاه سال این امتیاز به تالبوت داده شد در دوران صدارت میرزا علی اصغر خان امین السلطان. پس امیرکبیر کو؟ امیرکبیر را قبلش انگلیسی ها و بهائی ها کشتند،ناصرالدین شاه دستورش را داد، تحریکش را چه کسی کرد؟ انگلیسی ها و بهائی ها.❌

?آقا چرا مدام حرف بهائی ها را می زنید؟ تاریخ بخوانید.. امیرکبیر رئیس بهائی ها علی محمد باب را اعدام کرد. این بهائی ها کینه داشتند که امیرکبیر را به شهادت رساندند و در دوران صدارت میرزا علی اصغر خان امین السلطان این قرارداد بسته شد و الا اگر امیرکبیر بود اجازه نمی داد چنین کارهایی صورت بگیرد.

⁉️خُب تالبوت چه تعهدی داده بود؟ هیچی، سالانه پانزده هزار پوند به همراه یک چهارم سود خالص را به شاه بدهد. پس بقیه چی؟ بقیه برای تالبوت است. شاه هم خرج سفر خارج می کرد. حدود دویست هزار نفر ایرانی کارشان کشت تولید توتون و تنباکو بود و از این راه درآمد? کسب می کردند. وقتی امتیاز به تالبوت داد شد زندگی این دویست هزار نفر داشت نابود می شد‌، تولید داخل نابود می شد.

?اگر سیـر تـاریخ و نفوذ استعمار را بررسی بکنی می فهمی برای اینکه تحت سلطه در بیاورند دیگر کشورها را، ابتدا تولید داخل را نابود می کردند. شرکت رژی حدود دویست هزار کارمند وارد ایران کرد تا شرکت را بچرخانند.?

?در کنار این دویست هزارتا حدود صد هزار نفر هم مبلغ مسیحی وارد کشور شدند، در شهرها کلیسا ساختند. دختران ایرانی را به عنوان پرستار در بیمارستان ها استفاده می کردند و بعضی هایشان را وادار به بی حجابی می کردند. این یعنی نفوذ فرهنگ و تمدن غربی⛔️ یعنی بدان وقتی دشمن می آید در کشور تو کارخانه می زند، سد می زند، فلان کار را می کند پشت سرش اهداف دیگری را هم دارد.
? ا
#استاد_عبادی
#حکومت_مهدوی

آخرین ویرایش توسط مدیر:
بسم الله الرحمن الرحیم

? رَبّانی

?از اوصاف حضرت مهدی علیه السلام، ربّانی است که در زیارت آل یاسین به آن توصیف شده است: «اَلسَّلامُ عَلَیکَ یا داعِی اللَّهِ وَرَبّانِی آیاتِهِ»؛
«سلام بر تو ای امام زمان که دعوت کننده خلق به سوی خدایی و مظهر آیات الهی و مرآت صفات ربّانی هستی».

?رَبُّ الارض

?به معنای صاحب، مالک و پرورش دهنده زمین است، و بر اساس آیه شریفه «وَأَشْرَقَتِ الْأَرْضُ بِنُورِ رَبِّها»اخباری از امامان معصوم علیهم السلام رسیده است که آیه را چنین تفسیر کرده اند.

?امام صادق در تفسیر آیه «وَأَشْرَقَتِ الْأَرْضُ بِنُورِ رَبِّها» فرمود: «رَبُّ الأَرْضِ إِمامُ الْأَرْضِ» «رب زمین یعنی همان امام زمین است».

?لذا فرمود: «إِنَّ قآئِمَنا إِذا قامَ اَشْرَقَتِ الارْضُ بِنُورِ رَبِّها وَاسْتَغْنَی الْعِبادُ عَنْ ضَوْءِ الشَّمْسِ وَذَهَبَتِ الظُّلْمَة»؛
«آن گاه که قائم ما قیام نماید، زمین به نور ربّ و امام خود روشن می‌شود و بندگان خدا از نور خورشید بی نیاز می‌گردند و تاریکی پایان می‌یابد».

? رَبِیعُ الانام

?«او» بهار است، بهار خلایق، و لذا به این عنوان توصیف شده و چنین بر او سلام می‌دهیم: «اَلسَّلامُ عَلی رَبِیعِ الْأَنامِ وَنَضْرَةِ الْأَیامِ»؛ «سلام بر آن که بهار پاینده اهل عالم است و صفا و شادی بخش روزگاران است».

?رَجاء الأُمّه

?او امید تمام امّت است، نه تنها امّت اسلام که امید همه مستضعفان و محرومان و جهانیان است، پس شایسته است با این وصف اشاره شود.

?رحمت واسعه

?امام زمان علیه السلام مظهر تام و تمام رحمت خداوند است، رحمت گسترده، او سراسر رحمت و برکت است، به همین جهت این گونه به او سلام می‌دهیم: «اَلسَّلامُ عَلَیکَ أَیهَا... الرَّحْمَةُ الْواسِعَةُ»؛«سلام بر تو ای رحمت واسع الهی بر تمام عالمیان».

? رشید

?به معنای کامل و کمال یافته، از القاب و اوصاف امام زمان علیه السلام گفته شده است؛ چنان که در زیارت مربوط به ایشان عرض می‌کنیم: «السَّلامُ عَلَیکَ اَیهَا الإِمامُ الوَحِیدُ وَالْقائِمُ الرَّشِیدُ».
«سلام بر تو ای امام یگانه و ای قیام کننده و رشید.

#اسامی_امام
?اوصاف المهدی (عج)
✍احمد سعیدی

آخرین ویرایش توسط مدیر:
کی این تاپیک رو خونده (کل خوانندگان: 0)
هیچ کاربر ثبت نام شده ای این تاپیک را مشاهده نمی کند.
عقب
بالا پایین