به نام خدا
«هشت توصیه برای نوشتن ریویو»
«هشت توصیه برای نوشتن ریویو»
1 تصویری از جلد کتاب در بررسی بگنجانید.
?•• عکس در ذهن خواننده تصویرسازی میکند. بله، افراد از روی جلد کتاب، آن را قضاوت میکنند، بنابراین تصویر مناسبی انتخاب کنید، نه تصویری تار یا مبهم.
?•• بلافاصله زیر تصویر جلد، خلاصه داستان مختصری را که ناشر ارائه کرده (اصطلاحا معرفی پشت جلد) بیاورید.
2 لینک صفحهی خرید کتاب را بگذارید.
?•• عنوان کتاب را برجسته کرده و به صفحهی خرید پیوند دهید.
?•• تنها به قرار دادن لینک در بدنهی نوشتهی خود اکتفا نکنید؛ علاوه بر این، هر دفعه که از کتاب نام میبرید، پیوند به صفحهی خرید را بیاورید.
?•• نکته: هر بار که نام نویسنده را ذکر میکنید، به وبسایت او لینک دهید.
3 هرچه را که خوشتان آمد، به اشتراک بگذارید.
?•• نکته: هیچ روش مشخص و استانداردی برای ساختاردهی نقد کتاب شما وجود ندارد.
?•• حتی ساختار ثابتی نیاز ندارید! من دوست دارم از «روش ساندویچ» استفاده کنم و با چیزی مثبت، که در مورد کتاب دوست داشتهام شروع کنم.
?•• این مورد مثبت میتواند نگارش شفاف و روشن، یا طرح داستانی که به خوبی توسعه یافته، یا این واقعیت که من نتوانستهام آن کتاب را کنار بگذارم، باشد.
?•• من نویسنده را برای خوب نوشتن تحسین میکنم. باعث افتخار من است که از نویسندهی کتابی که از خواندنش لذت بردهام، تشکر کنم.
?•• تنها چیزهای بسیار کمی، آن قدر احمقانهاند که نتوانید آنها در این بخش از نقد خود قرار دهید.
?•• اگر تا ساعت ۲ صبح بیدار ماندهاید، خوانندگان شما دوست دارند بدانند! اگر روی یک صفحه کره بادام زمینی ریختید، چون نمیتوانستهاید کتاب را حتی برای ناهار درست کردن کنار بگذارید، آنها همراه شما خواهند خندید.
?•• اگر شما آنقدر مجذوب کتاب شده بودید که در راهپله سکندری خوردید، این ممکن است آنها را مشتاق کند که کتاب را از جایی گیر بیاورند و بخوانند.
4 چیزهایی را که ازشان خوشتان نیامده هم به اشتراک بگذارید!
?•• این همان قسمتی است که نقدنویسان، معمولا دوست ندارند بنویسند، مخصوصاً اگر نویسندهی کتاب آشنا باشد!
?•• نوشتن چیزی کمتر از ستایش در مورد یک کتاب دشوار است. اگر کتابی را نقد و بررسی میکنم، احتمالاً از آن خوشم آمده، اما الزاماً به این معنا نیست که عاشق سینه چاک آن شدهام.
?•• با این وجود، هدف ما به عنوان منتقد کتاب، نوشتن نظرات صادقانه است. مثل این که شخصیت اصلی داستان برای شما آزاردهنده بوده، یا این که قهرمان زیادی بینقص است، یا اینکه داستان پایانبندی ضعیفی دارد.
?•• نویسندگان ترجیح میدهند که شما به آن چه در مورد کتابشان دوست نداشتید، با مهربانی اشارهای مختصر و گذرا داشته باشید؛ تا اینکه کلا از نوشتن نقد منصرف شوید چون ترجیح میدهید چیزی منفی درباره کتاب نگویید.
5 توضیح دهید که چرا این کتاب را توصیه میکنید.
?•• بعضی اوقات من از این بخش صرف نظر میکنم؛ اما اغلب در این مورد که کتاب را به چه کسانی توصیه کنم (طرفداران داستانهای تاریخی، دوستداران ژانر نوجوانانه، و غیره) توضیح میدهم.
?•• من میخواهم که دوستانم به رفتارهای احمقانه و طنزآمیز قهرمان داستان بخندند، یا وقتی شخصیت فرعی محبوب داستان میمیرد، به گریه بیفتند.
?•• میخواهم هنگام خواندن پایان داستان، آه شادمانهای برآورند. این آخرین فرصت برای شما است که با خواندن نوشتهای عالی یا عاشقانهای شیرین، از شوق فریاد بکشید!
?•• منتقدان کتاب این امتیاز را دارند که میتوانند روی مخاطبانشان تأثیر بگذارند. خوانندگان میخواهند بدانند که چه جور افرادی ممکن است از کتابی که شما معرفی میکنید، لذت ببرند!
6 درباره نویسنده سخن بگویید.
?•• من همیشه قطعهای را به معرفی نویسنده اختصاص میدهم. خوانندگان معمولاً میخواهند دربارهی فردی که پشت داستان است، بدانند.
?•• من زندگینامهی کوتاه موجود در وبسایت نویسنده را عیناً میآورم، و همیشه مطمئن میشوم که به لینک وبلاگ نویسنده پیوند دهم.
7 موارد اضافی و لینکهای جالب را اضافه کنید.
?•• آیا کتاب ویدئوی معرفی دارد؟ به آن پیوند دهید!
?•• آیا نویسنده صفحهای در فیسبوک، نمایه توییتر یا یک برد در سایت پینترست به کتاب اختصاص داده است؟ به آنها پیوند دهید!
?•• آیا شما در مورد سایر کتابهای نویسنده نقدی نوشتهاید؟ به آنها پیوند دهید!
?•• آیا این کتاب شما را به یا آهنگی میاندازد که در رادیو شنیدهاید؟ به آن پیوند دهید!
نکته: هرچه پیوندها بیشتر در پست شما پراکنده باشند، موتورهای جستجو بیشتر آن را دوست خواهند داشت (SEO).
8 بررسی خود را انتشار دهید.
علاوه بر وبلاگ و صفحهی نقد کتاب، من همیشه نقد خود را در هر کدام از این جاها که بتوانم، میگذارم:
?Amazon
?Goodreads
?Christian

?

نکته: شروع با یک برد پینترست که با جلد کتابهای محبوبتان (یا کتابهایی که میخواهید بخوانید) پر شده است را در نظر داشته باشید.
جلد کتابهایی را که نقد میکنید، مستقیماً از وبلاگ خود بر روی این برد بچسبانید، در این صورت این عکسها به نقد شما لینک میدهند.
آخرین ویرایش توسط مدیر: