چشم@Helen.m سلام عزیزم من سه پارت اول رمانت رو خوندم خب یه سری اشکالات رو که چندجا داشتی رو برات میفرستم و توضیح میدم خب من یکی دو نمونه از هر کدوم رو برات میفرستم وقتی اشکالاتت رو فرستادم لطفا ویرایش کن و پارتهای بعدی رو یه بار بخون این اشکالات رو داری ویرایش کن لطفا و بگو چک کنم اگر سوالی هم داری اینجا بپرس
ببین توی زبان عامیانه خب ما مثلا میگیم یه کاری دارم یا مثل جمله خودت خب درسته زبان رمان تو محاوره هست و ادبی نیست اما یک سری کلمات هست که توی کلام میگیم اما توی نوشتن فرق داره مثلا شمبه میگیم ولی شنبه مینویسیم اینجا هم باید بنویسی یک شیفت کار میکنمتوی یه کافیشاپ یه شیفت کار میکنم؛
اینجا از ویرگول اشتباه استفاده کردی ببین خودت جملهات رو بخون همینجوری داری میخونی یه دفعه وسط جمله ترمز زدی من رو باش یه جملهاس دارم احوال کی رو میپرسم یه جمله دیگهاس بهتر اینجوری بنویسیمن رو باش دارم، احوال کی رو میپرسم!
ببین فعل توی جمله آخر جملهاسبرم سرکار پاره وقتم!
دو طبقهاش رودو طبقهشو تمیز کردم،
ببین تو با علائم میتونی لحن و حالت کاراکترها رواصلا نزدیکش نشو که آقا قدغنش کرده
اینجا جملهات نصفه بودبه اتاق کردم
اینجا بازم داری خبر میدی پس علامت تعجب بیمعنیهآروم! جوری که بیدار نشه،
ببین چون زبانت محاوره بعضی کلمهها جملهات رو کتابی میکنه لحنت به هم میریزه میتونی اینجا بنویسیناگهان با سر خوردم زمین.
اینجا هم همین خونین جملهات رو خراب کرد میتونی بگی غرق خون یا خونیپیشونیم به شدت خونین شد و دستمو گذاشتم روی سرم.
اینجا سه نقطه غلطه ببین سه نقطه برای وقتیه که جملهات ادامه داره ولی ادامهاش رو نمیگی یا مثلانتونستم ببینم کی بود...
اینجا حالا پیشنهاده که ننویسی شخصیت رو توی طول رمان توضیح بده البته در حد پیشنهاده چون معمولا نمینویسن فقط اسم طرف رو مینويسنکبیر (شخصیت مافیا):
اینجا خب با کلمه عجیب میفهمیم که کاراکتر تعجب کرده یا شوک شده از اینکه یه نفر اندر شبیه مادرشه درسته؟ پس نقطه ویرگول غلطه نقطه ویرگول رو خودت هم دقت کنی جاهایی استفاده کردی که میخواستی توضیح بیشتر بدی اما اینجا چون کاراکتر تعجب کرده باید بنویسیشباهت عجیبی به مادرم داشت؛
چشمهاش
بازم اینجا غیر قابل باور پی کاراکتر تعجب کرده اما علائم نگارشی نشون از تعجب نمیده به مااین همه شباهت با مادرم غیرقابل باور بود؛
خودش رو درستهخودشو به اتاق رسوند
بعد سه نقطه باید نقطه بزاریرو باز کردم و زیر آب رفتم...
اینجا هم دیالوگت بازم کاراکتر داره با حالت تعجب یا حداقل عصبی صحبت میکنه پس با کلمات فقط نباید نشون دهدآره، بدجوری افتاد. لعنت بهش، کاری کن جاش نمونه، خسرو.
- چشم، داداش.
اینجا داری خبر میدیانگار تنها توی یه اتاق بودم...
اینجا هم مثل مثال بالاسوزشی توی ساعد دستم حس کردم...
اینجا باز جملهات کتابی شدزنی را دیدم.
صدا روصدا را میشنیدم
همه چیز رو باید بنویسیخودت کمکم همه چیو میفهمی
اینجا جملهات نصفه بودرومو کشید و رفت
دستهام افرین اینجا خودت" رو" گذاشتیدستام رو زیر گوشم
وقت بخیر، همه رو ویرایش زدم میتونید چک کنید@Helen.m سلام عزیزم من سه پارت اول رمانت رو خوندم خب یه سری اشکالات رو که چندجا داشتی رو برات میفرستم و توضیح میدم خب من یکی دو نمونه از هر کدوم رو برات میفرستم وقتی اشکالاتت رو فرستادم لطفا ویرایش کن و پارتهای بعدی رو یه بار بخون این اشکالات رو داری ویرایش کن لطفا و بگو چک کنم اگر سوالی هم داری اینجا بپرس
سلام عزیزم کل پارتهات رو چک کردم یه سری ایرادات بازم به چشمم خورد خب بعد نکته هایی که گفتم رو برای پارتهای بعدت رعایت نکردی لطفا دوباره پارتهات رو ویرایش کنوقت بخیر، همه رو ویرایش زدم میتونید چک کنید
ببین اینجا به نکتهای که گفتم دقت نکردی ببین دارم برای جمله دومت هست خب برای همین اگر قراره از علائم نگارشی اینجا استفاده بشهمن رو باش دارم! احوال کی رو میپرسم!
اینجام فعل جملهات رو درست نکردیبرم سرکار پاره وقتم.
اینجا رو نگاهی به ساعتم؛ انداختم ببین نقطه ویرگول گفتم برای توضیح بیشتر استفاده میشه اما اینجا شما جملهات رو خراب کردی فعلا به جای اینکه قبلش باشه بعدشه این درستهبعداز چند ساعت کار کردن، نگاهی به ساعتم؛ انداختم
ببین سه نقطه توی مونولوگ که داری توضیح میدی شخصیت داره این کار رو میکنه اون کاررو میکنه به کار نمیره سه نقطه برای مکث بین اصولا حالا دیالوگ به کار میره مثلا شخصیت درحال تته پته کردنه یا داره به جمله رو میگه که شخصیت بعدی میپره وسط حرفش جلمه نصفه میمونه تو نقطه میزاری یعنی جمله کاراکتر ادامه داشتهحسام از کافه زدم بیرون... تاکسی گرفتم و به سمت خونه رفتم.
اینجام همون یه نقطه که بالا گفتمهر اتفاقی که امروز برام اوفتاده بود رو نوشتم... با یکم درد و دل با پدر و مادرم چشمام گرم خواب شد و به خواب عمیق فرو رفتم
.. آب دوش رو باز کردم و زیر آب رفتم... .
ببین چون جملهات محاوره هست خب تو خودت مثلا فکر کن درحالت عادی که داری با یکی صحبت میکنی میای یه دفعه بین جمله هات از کلمه ادبی استفاده کنی؟ مثلا من بیام بهت این جمله رو بگم:یه صدای ناگهانی شنیدم،
.وارد اتاق شدند...
.خودتو به موش مردگی نزن...
اینجام هم آن خیلی کتابیه بهتره بگیعمارتی که در آن بزرگ شده بودم.
ببین اینجا از علائم درست استفاده نکردی خبحالش چطوره، دکتر؟
ببین توی نوشتن خب کشیدن کلمات نداریم
اینجا فکر کنم عجله کردیاتقاق اوفتاد
چشم درستش میکنمسلام عزیزم کل پارتهات رو چک کردم یه سری ایرادات بازم به چشمم خورد خب بعد نکته هایی که گفتم رو برای پارتهای بعدت رعایت نکردی لطفا دوباره پارتهات رو ویرایش کن
ببین اینجا به نکتهای که گفتم دقت نکردی ببین دارم برای جمله دومت هست خب برای همین اگر قراره از علائم نگارشی اینجا استفاده بشه
"من رو باش" "دارم احوال کی رو میپرسم"
باید بین این دوتا جمله باشه
اینجام فعل جملهات رو درست نکردی
اینجا رو نگاهی به ساعتم؛ انداختم ببین نقطه ویرگول گفتم برای توضیح بیشتر استفاده میشه اما اینجا شما جملهات رو خراب کردی فعلا به جای اینکه قبلش باشه بعدشه این درسته
بعد از چند ساعت کار کردن، نگاهی به ساعتم انداختم؛
ببین سه نقطه توی مونولوگ که داری توضیح میدی شخصیت داره این کار رو میکنه اون کاررو میکنه به کار نمیره سه نقطه برای مکث بین اصولا حالا دیالوگ به کار میره مثلا شخصیت درحال تته پته کردنه یا داره به جمله رو میگه که شخصیت بعدی میپره وسط حرفش جلمه نصفه میمونه تو نقطه میزاری یعنی جمله کاراکتر ادامه داشته
اینجام همون یه نقطه که بالا گفتم
.
ببین چون جملهات محاوره هست خب تو خودت مثلا فکر کن درحالت عادی که داری با یکی صحبت میکنی میای یه دفعه بین جمله هات از کلمه ادبی استفاده کنی؟ مثلا من بیام بهت این جمله رو بگم:
داشتم رمانت رو میخوندم ناگهان زنگ خونمون خورد
ببین ناگهان کل جملهام رو خراب کرد یه جوری شد جمله پس به جای ناگهان از کلمه یکدفعه که محاوره هست استفاده کن
.
.
اینجام هم آن خیلی کتابیه بهتره بگی
عمارتی که اونجا بزرگ شده بودم
ببین اینجا از علائم درست استفاده نکردی خب
انگار اول حال دختره رو داره میپرسه بعد دکتر رو صدا میزنه باید بگی
دکتر، حالش چطوره؟
ببین توی نوشتن خب کشیدن کلمات نداریم
مثلا آررره نههههه یا مثل همین که خودت نوشتی
ببین اگر میخوای نشون بدی کاراکتر به کلمهای رو کشیده میتونی بگی مثلا
کبیر هوم کشیدهای گفت
اینجا فکر کنم عجله کردی
خب یه سری نکات کلی هم میگم که باید توی کل متنت رعایت کنی از لحاظ نیمفاصله فعل ها اوکی هستی خب ولی ببین فعلهایی که بعد از نیم فاصله فقط دو حرف ازشون میمونه نیمفاصله نمیگیرن مثل
میزد️میزد
️
میگم️ میگم
️
میرم️ میرم
️
بعد نکته های بالاتر هم که گفته بودم برای بقیه پارتها لطفا رعایت کن
عزیزم شاید فکر کنی رعایت همه مواردی که میگم سخت باشه خب ولی کم کم چند پارت بنویسی دستت عادت میکنه چشم بسته این علائم رو حتی نه فقط توی رمانها توی پیامهاس عادیات هم رعایت میکنی