تاریخ وفرهنگ روز خرما

حدیثه خانم

نویسنده نوقلم ادبیات
منتقد
ویراستار
رمان‌خـور
نویسنده نوقلـم
نوشته‌ها
نوشته‌ها
629
پسندها
پسندها
3,945
امتیازها
امتیازها
258
سکه
2,656
روز خرما در تقویم ایران ثبت رسمی شد.
در ۲۵ شهریورماه ۱۴۰۳ برای اولین بار روز خرما گرامی داشته شد.
 
برای تعیین روزی به عنوان یک روز ملی برای گیاهان دلایل زیادی می‌تواند وجود داشته باشد که در ادامه به ذکر برخی از آنها می‌پردازیم:

۱ افزایش آگاهی عمومی: تعیین یک روز خاص برای هر پدیده و یا به طور مشخص برای یک محصول کشاورزی می‌تواند به افزایش آگاهی عمومی درباره‌ی خواص و فواید این محصول کمک کند. چنین روزی می‌تواند فرصتی برای برگزاری برنامه‌ها و فعالیت‌های آموزشی باشد که مردم را با ارزش غذایی و خواص درمانی آن محصول آشنا کند و باعث شود که آن محصول جایگاه بیشتری در فرهنگ آن کشور پیدا کند، اگر از یاد رفته است، مجددا در یادها آورد شده و از مزایای قطعا بیشمار آن به خوبی و در روش‌های جدید استفاده شود.

۲ ایجاد حس تعلق: این نوع رویدادها می‌توانند حس تعلق و هویت فرهنگی را در میان مردم تقویت کنند. زمانی که مردم یک روز خاص را به یک محصول محلی اختصاص دهند، احساس ارتباط بیشتری با آن محصول و جامعه‌ی خود خواهند داشت.

۳ حمایت از کشاورزان: تعیین روزی ملی برای خرما می‌تواند به حمایت از کشاورزان و تولیدکنندگان آن کمک کند. با افزایش تقاضا در این روز خاص، کشاورزان می‌توانند فروش بیشتری داشته باشند و درآمد خود را افزایش دهند.

۴ ترویج مصرف: یک روز اختصاصی می‌تواند به ترویج و تشویق مصرف خرما در میان مردم کمک کند. با برگزاری جشن‌ها، بازارها یا رویدادهای ویژه، می‌توان مردم را به خرید و مصرف بیشتر خرما ترغیب کرد.

۵ تقویت فرهنگ محلی: این اقدام می‌تواند به تقویت فرهنگ محلی و سنت‌های مرتبط با خرما کمک کند. با برگزاری مراسم‌ها و جشن‌های مرتبط، می‌توان فرهنگ و تاریخچه‌ی استفاده از خرما را زنده نگه داشت. طبیعتا فرهنگ زنده برای یک محصول بقای آن را تداوم می‌بخشد.

۶ جذب گردشگران: یک روز خاص برای خرما می‌تواند به جذب گردشگران کمک کند. برگزاری جشنواره‌ها یا نمایشگاه‌های مرتبط با خرما می‌تواند گردشگران را به مناطق تولیدکننده‌ی خرما جذب کند و به توسعه‌ی اقتصادی آن مناطق کمک نماید.
 
نخل‌های خرما عمری پنج میلیون ساله روی کره‌ی زمین دارند، مورّخان بر این باورند که خرما میوه‌ای باستانی است و از نخستین میوه‌هایی است که کشت شده است. کشت نخل خرما در ایران به دوران باستان و پیش از هخامنشی باز می‌گردد. در ادبیات ساسانی بارها از نخل خرما یاد شده و در منابع تاریخی چینی، از ایران به عنوان سرزمین نخل خرما، با نام کهن عناب پارسی و عناب هزارساله، نام برده شده است.

امروزه در ایران سالانه یک میلیون تُن خرما تولید می‌شود و از نظر سطح زیر کِشت خرما، ایران رتبه اوّل در جهان را دارد. کِشت خرما، به‌عنوان یک ماده‌ی غذایی ارزشمند، به کشورهای زیادی در جهان راه یافته است.
از جمله در میان کشورهای اروپایی اسپانیا پیشینه‌ی بیشتری در کشت خرما دارد.
 
پیارُم یکی از مرغوب‌ترین و با کیفیت‌ترین خرماهایی است که در ایران کِشت می‌شود. نوع ممتاز پیارُم در نخلستان‌های حاجی‌آباد در استان هرمزگان به صورت محدود به‌عمل می‌آید. خرمای پیارُم از نوع خرماهای نیمه‌خشک محسوب می‌شود و طعم و بافتی مناسب برای میل کردن با انواع نوشیدنی‌های گرم دارد.

خرمای پیارُم پُرفیرو محصولی سالم و دست‌چین است که با نظارت کامل متخصصان و رعایت استانداردهای علمی جهانی تولید می‌شود، سرشار از آنتی‌اکسیدان و غنی از فیبر، پتاسیم و آهن است و قابلیت ماندگاری بالا با حفظ ارزش غذایی را دارد.

در این روز وجود پر برکت این محصول غذایی سالم، شایسته و ارزشمند را در سرزمینمان گرامی می‌داریم.
 
عقب
بالا پایین