نظارت همراه «رمان هویت اجاره‌ای| ناظر: MELORIN

• نویسنده موضوع نویسنده موضوع serena
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

serena

مدیر تالار نظارت+ مترجم آزمایشی+جادوگر سیاه
پرسنل مدیریت
مدیر رسـمی تالار
ناظر ارشد آثار
ناظر همراه
مشاور
تیم‌تعیین‌سطح
مقام‌دار آزمایشی
966
پسندها
پسندها
5,742
امتیازها
امتیازها
348
سکه
3,301
نویسنده عزیز، از اینکه انجمن کافه نویسندگان را برای ارتقای قلم خود و انتشار آثار ارزشمندتان انتخاب کردید، نهایت تشکر را داریم.
لطفا پس از هر پارت گذاری در گپ نظارت اعلام کنید. تعداد مجاز پارت در روز ۱۰ پارت می باشد. در غیر این صورت جریمه خواهید شد.
پس از هر ده پارت، رمان شما باید طبق گفته های ناظر ویرایش گردد وگرنه رمان قفل می شود.
پس از ویرایش هر پستی که ناظر در این تاپیک ارسال کرده است، آن را نقل قول زده و اعلام کنید که ویرایش انجام شده است.
از دادن اسپم و چت بی مربوط جدا خودداری کنید.
نویسنده: @HIIIS
ناظر: @melorin

وقتت بخیر مهربون.
سه پارت گذاشته شده:)

مقدمه:
خون و نقشه‌ای، در تاریکی می‌پیچند.»
✗ مشکل: «نقشه‌ای» در این ساختار نادرست به‌نظر می‌رسد؛ چون «خون» جمع نیست و «نقشه‌ای» هم ناهمگون می‌شود.
نسخهٔ پیشنهادی:
• «خون و نقشه‌ها، در تاریکی می‌پیچند.»
• یا اگر مفرد مدنظر است: «خون و نقشه، در تاریکی می‌پیچند.»
(هر دو بسته به نیت تو)
«الکل و راز، در شب پنهان می‌گردند،»
✗ مشکل: ویرگول پایانی اضافه است.
✗ «می‌گردند» در این بافت کمی رسمی و نامتناسب با فضای شاعرانه است.
نسخهٔ پیشنهادی:
• «الکل و راز، در شب پنهان می‌شوند.»
• یا اگر لحن ادبی‌تر می‌خواهی: «الکل و راز، در شب پنهان می‌گردند.» (بدون ویرگول آخر)
مرگ و رستگاری، در غبار گنگ می‌ماند.»
✗ مشکل: «مرگ و رستگاری» یک ترکیب دوتایی است و فعل باید جمع باشد.
نسخهٔ پیشنهادی:
• «مرگ و رستگاری، در غبار گنگ می‌مانند.»
تصویرسازی شاعرانه و فشرده‌ات خیلی قدرتمنده و توانسته‌ای با کمترین واژه‌ها فضایی تاریک، سرد و سینمایی بسازی. همچنین ضرباهنگ جمله‌ها زیبا و موسیقی‌وار است و هربیت احساسی، مضمون خاص خودش را واضح منتقل می‌کند.

پارت اول:
«بطری‌ای شبیه به آب، داخل کابینتِ زیر سینک مخفی کردم تا از مسیر نگاهش دور باشد.»
✗ «بطری‌ای شبیه به آب» از نظر معنایی کمی نامعمول است (بطری شبیه به آب؟ بطریِ حاوی مایع شبیه آب منطقی‌تر است).
نسخهٔ پیشنهادی:
• «بطریِ حاوی مایعی شبیه آب را داخل کابینتِ زیر سینک مخفی کردم…»
خونه‌ی قشنگی داری جسیکا، ولی فکر نمی‌کنی چهارخوابه بودنش زیادی برای تو بزرگه؟»»
✗ بهتر است بعد از «داری» یک مکث بیاید.
پیشنهاد: «خونه‌ی قشنگی داری، جسیکا…»
✗ «بزرگه» برای لحن متن کمی محاوره‌ای‌تر از بقیه است، اما اجباری نیست. اگر هماهنگی بیشتر بخواهی:
• «…زیادی برای تو بزرگه؟» (قابل‌قبول)
• «…زیادی برای تو بزرگ نیست؟» (کمی رسمی‌تر)
(بازم بسته به نظر خودت)
«اگر این‌گونه صحبت نمی‌کرد که باور نمی‌کردم، خود آلیشیا هَرینسون باشد.»
✗ جای «که» و «،» روانی جمله را کمی خراب کرده.
نسخهٔ پیشنهادی:
• «اگر این‌گونه صحبت نمی‌کرد، باور نمی‌کردم خود آلیشیا هرینسون باشد.»
«آخرین لحظات عمرش هم می‌گذارم برای خود بتازد…»
✗ «می‌گذارم» در این زمان‌بندی نچسب است.
نسخهٔ پیشنهادی:
• «آخرین لحظات عمرش را هم می‌گذارم برای خودش بتازد…»
یا روان‌تر:
• «آخرین لحظات عمرش را هم به خودش می‌سپارم تا بتازد…»
«دهانش را به اندازه‌ی سه اینچ باز کرده، به طوری که زبان کوچکش را هم می‌توانم از این فاصله تماشا کنم…»
✗ ناهماهنگی زمانی (کرده / می‌توانم).
نسخهٔ پیشنهادی:
• «دهانش را به اندازه‌ی سه اینچ باز کرده بود، به‌طوری‌که زبان کوچکش را هم می‌توانستم از این فاصله تماشا کنم…»
«و آن نگین زیادی براق که روی دندان نیشش کاشته هم…»
✗ «کاشته هم» غلط است.
نسخهٔ پیشنهادی:
• «کاشته شده هم…»
یا
• «کاشته بود هم…»
«اما الان زمان گریه برای سوزش دستم نبودم.»
✗ «نبودم» غلط است.
نسخهٔ صحیح:
• «اما الان زمان گریه برای سوزش دستم نبود.»
پس دستم را پشت بدنم قفل کردم، گویا که وِیتری و پیشخدمت در رستوران بودم…»
✗ «ویتری» اشتباه است.
نسخهٔ صحیح:
• «ویتری» → «ویتری» در فارسی جا نیفتاده؛ «ویتر» (waiter).
بهتر:
• «گویا پیشخدمت رستوران بودم…»
«لیوان به سمت بینی‌اش هدایت کرد…»
✗ فعل باید «کرده بود» یا «کرد» هماهنگ با زمان‌های اطراف.
نسخهٔ پیشنهادی:
• «لیوان را به سمت بینی‌اش برد…»

تنش طبیعی و پیوسته: از لحظهٔ پنهان کردن بطری تا نزدیک‌کردن لیوان، ضرباهنگ داستان بدون افت جلو می‌رود و تعلیق واقعی ایجاد می‌کند.
زاویه‌دید اول‌شخص دقیق و زنده:افکار، قضاوت‌ها و کنایه‌های درونی شخصیت کاملاً حس می‌شود و به خواننده نزدیک است.
تصویرسازی احساسی قوی:انزجار، استرس، حرص، و تلاش برای حفظ ظاهر، همگی با جزئیات رفتاری ریز منتقل شده‌اند.
شخصیت‌پردازی لحظه‌ای و مؤثر: فقط با چند توصیف از خنده، قد، لحن، و رفتار آلیشیا، خواننده تصویر کامل و قابل‌باوری از او می‌سازد.
ریتم سینمایی: توصیف‌های دقیق (زاویهٔ لیوان، سوزش دست، باز شدن دهان) حس «صحنه‌سازی» دارند.

پارت دوم:
✗ بو برده… که قرار است از شرش خلاص شوم؟
پیشنهاد: «بو برده… که قرار است از شرش خلاص شوم؟» (فاصله قبل و بعد از سه‌نقطه بهتر است حذف شود.)
✗ دانه‌های عرق، راهشان را به صورت غرق در آرایشم پیدا کردند.
پیشنهاد: ویرگول اول لازم نیست. «دانه‌های عرق راهشان را به صورت غرق در آرایشم پیدا کردند.»
✗ تا خواستم به خودم زحمت جواب دادن بدهم، بدنش از تپش افتاد و سرش، بی‌حرکت روی مبل نازنینم تکیه داده بود و نگاهش خیره‌ی من بود!
پیشنهاد: ویرگول بعد از «سرش» بهتر است حذف شود.
«سرش بی‌حرکت روی مبل…»
✗ به اثر هنری که به دست من به این شکل درآمده بود، نگاه کردم.
پیشنهاد سبک: «به اثر هنری‌ای که…» (املا درست است، اما افزودن «ی» اضافه، روان‌تر است.)
✗ لبخندی با تم موفقیت را چاشنی آن نگاه خاموش شده، کردم و با صدایی بلندتر از معمول من، گفتم:
پیشنهاد: حذف ویرگول بعد از «خاموش شده».
«…نگاه خاموش‌شده کردم…»

• heart_eyes
واکنش‌ها[ی پسندها]: HIIIS
پارت سوم:
✗ گوشی نیمه‌جان از شارژرم را در جیب پشتی کیف دستی‌م پیدا کردم.
پیشنهاد: جای «از شارژرم» کمی ناموزون است. بهتر: «گوشی نیمه‌جان را از شارژر جدا کرده و در جیب پشتی کیف دستی‌م پیدا کردم.»
✗ راستش را بخواهید، هُل دادن جسد در حالی که درون یک فرش که حدوداً به سنگینی صد و چهل پوند بود، سخت‌تر از کشتن زنی به جِرم هفتاد پوندی هست.
پیشنهاد:
• «جرم» اینجا باید «وزن» باشد مگر عمداً طنزآلود نوشته شده باشد.
• جمله طولانی است، بهتر است کوتاه شود:
«هُل دادن جسدی که درون یک فرشِ حدوداً صد و چهل پوندی پیچیده شده بود، سخت‌تر از کشتن زنی هفتاد پوندی است.»

نظر ناظر: در مجموع این دو پارت از نظر فضاسازی، تداوم روایت و یک‌صدایی راوی عملکرد خوبی دارند و تنش روانی مناسبی را منتقل می‌کنند، اما از نظر نگارشی و ساختاری چند نکته قابل بهبود است. جمله‌ها گاهی بیش از حد طولانی می‌شوند و به‌خاطر وجود ویرگول‌های پشت‌سرهم، ریتم خوانش را سنگین می‌کنند؛ در نتیجه برخی بخش‌ها نیاز به تقسیم جمله‌ها یا کاهش توضیح اضافی دارند. از نظر املایی، نوشتار عمدتاً یک‌دست است اما چند مورد جاگذاری نامعمول عبارت‌ها (مثل «از شارژرم») یا سه‌نقطه‌های غیرضروری دیده می‌شود. در سطح انسجام، پیوند بین صحنه‌ها روان است، اما انتقال از فضای قتل به تماس تلفنی و سپس برنامه‌ی ملاقات می‌تواند کمی احساس شتاب‌زدگی ایجاد کند؛ البته این شتاب با وضعیت روانی آشفته‌ی راوی هماهنگ است. در مجموع متن از نظر حس و لحن کاملاً مستحکم است، فقط نیاز به چند اصلاح کوچک برای حفظ املایی و ضرباهنگ دارد.

• Love
به سیستم دسترسی پیدا کنم ویرایش می‌کنم بانو و مرسی ازت و خسته نباشییی:)

• tears
واکنش‌ها[ی پسندها]: serena
  • tears
ویرایش شد جانا:)

• fire
واکنش‌ها[ی پسندها]: serena
عقب
بالا پایین