نقد و بررسی نقد و بررسی مجموعه اشعار تیسفون من |منتقد: نمو

°•به نام خالق زبانی که انتقاد می‌کند•°

1000050591.webp

مجموعه اشعار تیسفون من

شاعر: @Atusa
منتقد: @نمو
لینک اثر
نقد به هرجهت باید بر این پایه باشد که صادقانه تمامی کاستی‌های اثر را بازگو کند و درجهت پیشرفت آن، قلمِ نقاد خود را حرکت دهد.
به یاد داشته باشید، منتقد شما با دیدی بی‌طرف و به دور از کینه، در راستای ارتقای سطح قلم شما گام برمی‌دارد.

« مدیر تالار شعر »

با عرض سلام و احترام به شما نویسنده عزیز و گرامی

نام اثر:دیوان تیفسون من

نامی که برای اثر شما انتخاب شده اسمی زیبا و با مفهوم و همینطور متناسب با فضا و مفهوم اشعار شما می باشد.
این اسم ساده و رساننده است.
اما این اسم کمی طولانی هستش و به شما پیشنهاد میشه در صورت تمایل اسمی کوتاه تر رو برای مجموعه شعر خودتون انتخاب کنید
بنظر من اگر نام اثر خودتون رو کمی کوتاه کنید قطعا ماندگاری بیشتری در ذهن ایجاد می کنه و باعث کنجکاوی خواننده اثر میشه

ژانر های انتخابی شما و نوع ادبیات :
ژانر های انتخاب شده،عاشقانه و تاریخ هستن.
اما ژانر عاشقانه به ژانر تاریخی مجموعه شعر شما قالب است و همچنین استفاده از ژانر تاریخی نقاط عطف و استعاره های زیبایی رو به وجود آورده
اما در برخی اشعار ژانر تاریخی کم رنگ می شود.
به عنوان مثال:«دست بر سینه نهادم، به ادب، لیک دلم
می‌دوید از دلِ این جمع به سویِ شبِ طور

باغِ استخر به یادم زد و آن بویِ انار
که نمی‌آمد از این بزمِ زراندودِ پرشور

در دلِ آن همه آیینِ پرآوازه و نور
من فقط دختری از غربتِ خود مانده به دور»
نوع ادبیات انتخاب شده

غنایی انتخاب درست و هوشمندانه است و متناسب با مجموعه اشعار شماست و فرصت های خوبی رو برای خلق اثر ایجاد کرده

دیباچه و قالب :
قالب شعر غزل است که به درستی انتخاب شده و به زیبایی هرچه تمام در دل اشعار جا گرفته و به اشعار روح می بخشد.

دیباچه شعر زیبا و تصویر سازی نمادین و همینطور استفاده از ادبیات کهن بسیار قدرتمند و تاثیر گذار است و ارزش مجموعه شعر شما رو دو چندان کرده

قسمت میانی دیباچه بسیار نمادین و آهنگین است
و دیباچه ای قوی برای اثر است.
قسمت :«نه مهرِ آشکارا در آن سکوتِ بلندش
نه خشمِ آشوب‌افکن، ولی دلم همه لرزاند

میان بیم و امید و میانِ فرمان و خواهش
زمانه رشتهٔ تقدیرِ ما به هم درپیچاند.»
بسیار زیباست.

شروع مجموعه شعر:
مجموعه شعر با شعر،«قاصدی آمد زِ تیسفون» آغاز گشته که بسیار شروعی قوی و زیبا را برای مجموعه اشعار رقم زده
برای زیبایی هرچه بیشتر مجموعه شعر شما
پیشنهاد میشه که برای اشعار تون اسم انتخاب کنید.
تا ارزش و زیبایی اشعار به خوبی حفظ بشه.
فضا سازی:شعر فضایی سنگین،
تار و پود شعر بسیار منسجم و مملو از ادبیات غنی و سنگین پارسی هست
مجموعه شعر از نظر آرایه های ،استعاره ، واژه آرایی،مراعات نظیر و ایهام بسیار غنی و پر معنا ست.

انسجام و معنا:شعر داری معنایی عمیق است
شعر از نظر موضوعی یک موضوع اصلی را دونبال می کند و از شروع تا پایان یک مسیر منطقی و تاریخی را طی می کند.
شعر داری انسجام معنایی و ساختاری قوی می باشد، اما گاهی تکرار مضامین از ریتم و آهنگ شعر کاهش می دهد.
شعر فضایی سنگین و قوی دارد و گاهی خواننده نیاز دارد کمی مکس کند تا معنی ابیات را دریابد

زبان تخیل:شعر یک واقعیت را تعریف و توصیف می کند اما گاهی نویسنده اثر از زبان تخیل در اشعار خود به درستی و زیبایی استفاده کرده و باعث خلق اشعاری به یاد ماندنی شده
به عنوان مثال:«صبحِ دیگر به سرایِ تب و رنجش رفتیم
من و وهروز، به همراهِ سکوتی محتاط

مردِ بیماری افتاده به بستر، کم‌جان
چهره‌اش رنگِ غروب و نفسش سخت و مُحاط

پدرم دورتر ایستاده و ما را می‌دید
گفت: «بگذار جوانان بزنند این گره را.»

موسیقی:
موسیقی درونی شعر بسیار زیبا و هماهنگ است و زبانی قوی دارد، اشعار در یک سطح و یک اندازه سروده شده اند که به مجموعه شعر ریتم و زیبایی می بخشد.
اشعار مجموعه شعر به اندازه هستن و مضامین بیش از اندازه تکرار نشدن که خیلی نکته مثبتی هستش

قلمتون مانا 🌻

عقب
بالا پایین