Sajjad2009
کاربر انجمن
ممنون🙏
منم از طرف خودم تبریک میگم یه تمام گل پسرامون😍
منم از طرف خودم تبریک میگم یه تمام گل پسرامون😍

چرا دخترا 😅روزتون مبارک
روز دخترای گل هم مبارک باشه![]()
جدی اینقدر پیگیری؟ خب نباشه. کلا ارزش گذاری ها و معیار های یک پسر اینطوری نیست که وای چه خوب میشه یه روزی باشه به نام ما بشه ما هی از هم تعریف کنیم و بهم تبریک بگیم بعد حالا یک روزم کافی نباشه یه ورژن جهانیش باشه یه ورژن ایرانیش یه ورژن اسلامیش بعد باز روز مرد و پسر متفاوت باشه.
لطفا تاریخی صوبت کنید:
بله؛ ریشهاش را تا حدی میشود دنبال کرد، ولی به یک «اولین منبع» قطعی نرسیدم.
آنچه پیدا کردم این است:
این ادعا دستکم در شهریور ۱۴۰۴ / سپتامبر ۲۰۲۵ در شبکههای اجتماعی و سایتهای فارسی بهصورت گسترده منتشر شده بود. مثلاً یک ویدیوی یوتیوب در ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۵ دقیقاً با عنوان «۲۶ شهریور، زادروز کمبوجیه ... و روز پسر ایرانی» منتشر شده است.
سایتهایی مثل «نمناک» و «ستاره» هم در سال ۱۴۰۴ همین روایت را منتشر کردهاند؛ یعنی این ادعا در سالهای اخیر به یک مناسبت اینترنتی رایج تبدیل شده است.
اما جالبتر اینکه یک کانال تخصصیتر در حوزه ایران باستان، مشخصاً این ادعا را بهعنوان شایعه فاقد سند تاریخی بررسی کرده و میگوید برای تولد کمبوجیه در ۲۶ شهریور یا وجود «روز پسر» در تقویم هخامنشی سندی نداریم.
پس احتمالاً ماجرا از کجا آمده؟
به نظر میرسد با یک مناسبت معاصر و اینترنتی طرفیم که بعدها به ایران باستان نسبت داده شده؛ نه اینکه یک جشن هخامنشیِ مستند باشد که امروزه دوباره احیا شده باشد.
یک نکته مهم هم این است که تبدیل یک تاریخ باستانی به ۲۶ شهریور در تقویم امروزی خودش نیازمند محاسبه و سند تاریخی است. صرف اینکه کمبوجیه شخصیت تاریخی مهمی بوده، نمیتواند چنین تاریخ دقیقی برای تولدش ایجاد کند.
بنابراین اگر بخواهی برای کانال یا کافهنویسندگان دربارهاش مطلب بگذاری، بهتر است ننویسی:
بلکه دقیقتر است بنویسی:
اگر دوست داشته باشی، میتوانم .منابع تاریخی درباره خودِ کمبوجیه را هم بررسی کنم و ببینم درباره تاریخ تولد، خانواده و زندگی او دقیقاً چه چیزهایی واقعاً قابل اثبات است
جدی اینقدر پیگیری؟ خب نباشه. کلا ارزش گذاری ها و معیار های یک پسر اینطوری نیست که وای چه خوب میشه یه روزی باشه به نام ما بشه ما هی از هم تعریف کنیم و بهم تبریک بگیم بعد حالا یک روزم کافی نباشه یه ورژن جهانیش باشه یه ورژن ایرانیش یه ورژن اسلامیش بعد باز روز مرد و پسر متفاوت باشه.
مرد ها از بدو تاریخ این چیزا براشون مهم نبوده وگرنه ثبتش کار شاقی نیست زن ها هم همگی با هم قیام و انقلاب نکردن که ب سختی این روز دختر و زن رو تصاحب کرده باشن.