مشاوره فعال مشاوره علائم نگارشی و ویرایش |mah.sa

حتی بگه من چه جایی هستم؟
حتی بگه من کجا هستم.
چه جایی درست نیست معمولاً میگن چه مکانی.
به سرم، به دستم نگاه کردم و بدنم رو تکون دادم
سَرَم یا سُرُم. اگر منظورت سرمی هست که به مریض می‌زنند، جملت رو می‌تونی تغییر بدی که دو تا به پشت سر هم تکرار نشه
به سرم در دستم نگاه کردم و بدنم را تکون دادم.
یا
به سرمی که توی دستم فرو رفته بود...

انگار تک تک استخوان‌هام له شده بود و تو بدنم داشتن حرکت می‌کردن
منظور رو رسوندی ولی جمله‌بندی درستی نداره ببین می‌تونی روش کار کنی و نمونه‌های دیگه‌ای بنویسی که همین مفهوم رو بده ولی جمله‌بندیش فرق کنه.
مثلاً می‌تونی بنویسی: انگار یکی با پتک، تمام استخوان‌های بدنم رو خرد کرده بود. یا: بدنم مثل یه ساختمونِ فروریخته بود؛ هیچ کدوم از استخوان‌هام سر جاش نبود.
می‌کشن. یک آبم روش.
اینجا ویرگول می‌خواد نه نقطه.

کل متن خوبه ولی تنها مشکلی که دیده می‌شه اینه که من گفته بودم دیالوگ‌ها رو عامیانه بنویسی و ونولوگ‌ها رو رسمی ولی کاری که کردی برعکس این بود، دیالوگ‌ها رو رسمی نوشتی و مونولوگ‌ها رو عامیانه.
می‌تونی کل متنت رو عامیانه بنویسی یا کلش رو رسمی ولی اینطور که نوشتی درست نیست
و برای اینکه لحن رو درست کنی، اول تصمیم بگیر می‌خوای داستانت رسمی باشه یا عامیانه. بعد کل متن رو با همون لحن بازنویسی کن. اگه عامیانه رو انتخاب کردی، می‌تونی از کلماتی مثل «نمی‌دونم» به جای «نمی‌دانم»، و «می‌خوام» به جای «می‌خواهم» استفاده کنی، اگه هم رسمی می‌خوای باشه برعکس.

بعد از بازنویسی متن دوباره برام بفرست تا با هم بررسی‌ش کنیم.

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: Mah.sa
پارت اول
چند ماه بعد
صدای بوق مانیتور باعث شد، چشمام رو باز کنم انگار تازه متولد شده بودم .. دور بر هرچی نگاه کردم کسی رو نمی‌دیدم که حتی بگه من کجا هستم ؟ به سُرم متصل به دستم نگاه کردم و به بدنم رو تکون دادم ...
« آخ!..»
تمام بدنم درد میکرد انگار تمام استخوان هایش سرجایش نبود! و تو بدنم داشتن حرکت میکردن پرستار با صدای من آمد داخل و لبخندی بهم زد
« دخترم ، بیدار شدی ؟، خوبی؟ اسمت چیه؟»
چرا باید جوابشو می دادم من حتی نمی‌دونستم اون پرستار واقعی هست یا نه؟ اصلا الان پدر و مادرم کجان؟ خواهرم سارا یا حتی جک ...
« من کجام؟ .. چه اتفاقی افتاده ؟.. بابام و مامانم کجا هستن؟»
پرستار:« شما در بیمارستان هستی عزیزم . یک مرد شما رو اینجا آورد متاسفانه فقط شما بودی و یک دختر بچه و یک نوزاد دو ساله»
یعنی سارا و جک زنده بودن اما.... دوباره صدای تو ذهنم تکرار شد « پدر و مادرم چی ؟»
گلن:« بابام و مامانم چی ؟ . آیا اون مرد یک زن و مرد رو با خودش نیاورد اینجا ؟»
پرستار:« نه ، متاسفانه گفت اونها قبل از اینکه به اینجا برسن تموم کردن چون آسیب جدی به مغز شون وارد شده !..»
حرف های آخر پرستار دیگه نمی شنیدم دنیا برام تاریک شده بود حالا من با خواهر و برادر کوچیکم چه کار کنم چه جوری تنهایی بزرگشون کنم
پرستار :« نگفتی اسم و فامیلتون چیه؟»
گلن:« من گلن برک هستم ، خواهر و برادرم هم جک و سارا برک هستن»
یک چیزی یادداشت کرد. دوباره پرسید
پرستار:« آیا کسی هست که بیاد و شما رو مرخص کنه؟»
پوزخندی زدم کسی الان فکر کنم دارن دارایی های پدرم رو بالا می‌کشن، یک آب هم روش
گلن :« بله عمم .. آنیلی برک»
پرستار:« شمارشون رو بلدی؟»
گلن :« اره ، یادداشت کن: ۰۹۱۲....»
بعد از اینکه شماره عمه ام را دادم رفت . من موندم و یک سوال واقعا عمه ام میاد اینجا ؟ فکر نکنم تا جایی مطمئن که آخر روابط مون پدرم همش باهاش دعوا داشت. پدرم همش به من می‌گفت باهاش حرف بزنم و ناخوداگاه شمارشو حفظ شده بودم باز خوبه از هیچ
کس بهتر بود...

• Like
الان تصحیح کردم ببینید خوبه؟

• Like
خب عزیزم، متنت رو خوندم. آفرین خیلی بهتر شده! پیشرفتت واضحه. اما چندتا نکته‌ی ریز هنوز هست که با هم مرورش می‌کنیم:

انگار تمام استخوان هایش سرجایش نبود! و تو بدنم داشتن حرکت میکردن
بازم این جمله رو نتونستی درست در بیاری. همونطور که مثال زده بودم، می‌تونی بنویسی: «انگار یکی با پتک، تمام استخوان‌های بدنم رو خرد کرده بود.» یا: «بدنم مثل یه ساختمونِ فروریخته بود؛ هیچ‌کدوم از استخوان‌هام سر جاش نبود.»
«توی بدنم داشتن حرکت می‌کردن» یه جمله‌ی عامیانه نیست و درکش برای خواننده سخته. آخر جمله هم باید نقطه بذاری، نه علامت تعجب.

بهم زد
« دخترم ، بیدار شدی ؟، خوبی؟ اسمت چیه؟»
صحیحش میشه اینطوری :
بهم زد:« دخترم بیدار شدی؟ خوبی؟ اسمت چیه؟»
و بعد از علامت سوال لازم نیست ویرگول یا نقطه بزاری.

باید جوابشو می دادم
کلماتی که با می و نمی یا علامت‌های جمع مثل ها یا های هستند به عنوان پیشوند و پسوند باید به صورت نیم‌فاصله نوشته بشن.
باید جوابشو می‌دادم؟
علامت‌های نگارشی مثل علامت سوال یا نقطه هم بعضی جاها فراموش شده که خیلی مهم هستند تا مخاطب بتونه لحن شخصیت رو بهتر درک کنه.

:« بابام و مامانم چی ؟ . آیا اون مرد یک زن و مرد رو با خودش نیاورد اینجا ؟»
علائم نگارشی به کلمه قبل از خودشون بدون فاصله می‌چسبند و با کلمه بعد یک فاصله دارند.
بعد از علامت سوال نیازی به نقطه گذاشتن نیست
و این جمله برای کسی که تازه بعد از چند وقت از حالت بیهوشی خارج شده یا احساساتیه یکم گفتنش سنگینه و لحن هم مناسب یک شخص نسبتا کم سن نیست.
می‌تونیم مثلاً اینطوری بازنویسیش کنیم:
:« بابا و مامانم چی؟ اون مردِ یه زن و مرد دیگه رو نیاورده؟»
سعی کن توی بعضی از دیالوگ‌ها که مثلاً شخص حال خوبی نداره، احساساتیه یا یک سری از قسمت‌های خاص که فکر می‌کنی دیالوگ کمتر احساسات بیشتری رو انتقال میده، کلمات اضافی رو از توی جمله حذف کنی. این یکی از راه‌هاییه که می‌تونی نشون بدی که حالش خوب نیست یا شرایط مناسبی نداره.

:« من گلن برک هستم ، خواهر و برادرم هم جک و سارا برک هستن»
وقتی میگی خواهر و برادر انتظار میره که اول اسم خواهر رو بیاری و بعد اسم برادر رو و اگر بگی برادر و خواهر باید اول اسم برادر رو بگی بعد خواهر. به ترتیب این نوشته حتماً دقت داشته باش.

یادداشت کرد دوباره پرسید
پرستار:« آیا کسی هست
موقعی که می‌خوای شروع به صحبت کنی لازم نیست حتماً بنویسی پرستار یا فلان شخصیت و بعد دو نقطه بزاری و شروع کنی به نوشتن دیالوگ.
می‌تونی فقط بنویسی:
یادداشت کرد. دوباره پرسید: « آیا کسی هست...

پوزخندی زدم کسی الان فکر کنم دارن دارایی های پدرم رو بالا می‌کشن یک آب هم روش
جمله‌بندیت کمی اشتباهه، اون هم به خاطر اینه که علامت‌های نگارشی رعایت نشده. صحیحش میشه این:
پوزخندی زدم. کسی؟ فکر کنم الان دارن دارایی‌های پدرم رو بالا می‌کشن یه آب هم روش!

یادداشت کن: ۰۹۱۲....»
یادداشت کن: ۰۹۱۲....» - وقتی داری از اسامی خارجی استفاده می‌کنی، اگه از شماره‌ای هم که خارجیه استفاده کنی بهتره. یا اسم شخصیت‌هات رو فارسی کن و شماره رو فارسی نگه دار، یا اسم‌ها خارجی باشن و شماره رو هم به خارجی تبدیل کنی.

یک تمرین برات دارم:
متن رو دوباره بازنویسی کن، اما اینبار فقط روی دو چیز تمرکز کن:
۱. علائم نگارشی رو درست بذار (نقطه، ویرگول، علامت سوال و...)

۲. جمله‌هایی که برات سختن رو با یه مثالِ دیگه بازنویسی کن

این دو تا کار رو بتونی درست و کامل انجام بدی، می‌تونیم بریم سراغ پارت بعدی.

عقب
بالا پایین