طالع بینی طالع‌بینی استاکرهای فضای مجازی که احتمالاً یکی‌شون خودتی

عجیبه خانوم

مدیر ادبیات+مترجم‌آزمایشی+مقاله‌نویس
پرسنل مدیریت
مدیر رسـمی تالار
ژورنالیست
مشاور
تیم‌تعیین‌سطح
مقام‌دار آزمایشی
نویسنده نوقلـم
4,861
پسندها
پسندها
25,266
امتیازها
امتیازها
903
سکه
1,887
۱. استاکر آرشیوی
این مدل به محض اینکه به کسی علاقه‌مند می‌شود، به جای اینکه با خودش حرف بزند، می‌رود سراغ گذشته‌ی تاریخی طرف. از آخرین پست شروع نمی‌کند؛ مستقیم می‌رود سال‌های دور. عکس‌های قدیمی، کپشن‌های منقرض‌شده، تغییرات عکس پروفایل و حتی پست‌هایی که خود صاحب اکانت هم یادش نیست وجود داشته‌اند، برایش قابل بررسی‌اند. اگر یک روز بگویی «اون موقع که فلان عکس رو گذاشته بودم...» احتمالاً قبل از خودت عکس را پیدا کرده.
جمله‌ی مخصوص: «نه بابا، همین‌طوری داشتم قدیماشو می‌دیدم.»

۲. استاکر استوری‌زن حرفه‌ای
این شخص ممکن است با تو هیچ تعاملی نداشته باشد، ولی به محض گذاشتن استوری، اسمش جزو اولین نفرات است. تو هنوز داری چک می‌کنی استوری درست آپلود شده یا نه، او دیده، تحلیل کرده و احتمالاً برای دوستش هم فرستاده.
اگر چند ساعت استوری نگذاری، ممکن است ذهنش وارد حالت اضطراری شود: «چرا امروز چیزی نذاشته؟ اتفاقی افتاده؟»
جمله‌ی مخصوص: «اتفاقی دیدم، اصلاً حواسم نبود.»

۳. استاکر لایک باستان‌شناس
این مدل معمولاً قصد ندارد خودش را لو بدهد، اما یک اشتباه کوچک کافی است. مثلاً ساعت سه شب مشغول گشت‌وگذار است و ناگهان انگشتش به یک پست مربوط به سه سال قبل می‌خورد.
بعد چند ثانیه سکوت مطلق. بعد حذف لایک اما دیگر کار از کار گذشته؛ اثر انگشت دیجیتال باقی مانده است.
جمله‌ی مخصوص: «وای ببخشید، دستم خورد!»

۴. استاکر نامرئی
یکی از خطرناک‌ترین گونه‌ها از نظر میزان ناشناس‌بودن. نه لایک می‌کند، نه کامنت می‌گذارد، نه واکنش خاصی نشان می‌دهد. حتی ممکن است فکر کنی اصلاً برایش مهم نیستی.
اما چند هفته بعد ناگهان درباره موضوعی حرف می‌زند که تو فقط در یک استوری قدیمی درباره‌اش صحبت کرده بودی. اینجاست که می‌فهمی:
هیچ‌وقت واقعاً از صحنه خارج نشده بود.

۵. استاکر تحلیلگر
برای این شخص، هر فعالیت مجازی یک «داده» است.
یک آهنگ در پروفایل؟ نشانه.
یک جمله در بیو؟ نشانه.
عوض کردن عکس؟ نشانه.
سه ساعت آنلاین نبودن؟ نشانه.
جواب دادن با «باشه» به جای «اوکی»؟ بسیار مشکوک.
او قادر است از یک استوری ساده، یک گزارش ۴ صفحه‌ای با نتیجه‌گیری و پیوست استخراج کند.
جمله‌ی مخصوص: «نه، من فقط به جزئیات دقت می‌کنم.»

۶. استاکر دوستان و اطرافیان
خودت فقط یک نفر را دنبال می‌کنی، ولی این شخص برای رسیدن به اطلاعات بیشتر، کل اکوسیستم اطراف او را بررسی می‌کند.
اول دوست صمیمی، بعد دوست دوست صمیمی، بعد کسی که زیر عکسش کامنت گذاشته، بعد کسی که آن شخص را فالو کرده...
در نهایت ممکن است اطلاعاتی درباره آدمی پیدا کند که خودش هم نداند چطور وارد این ماجرا شده.
جمله‌ی مخصوص: «این کیه؟ من فقط کنجکاو شدم.»

۷. استاکر اکانت دوم
اکانت اصلی کاملاً عادی است. حتی ممکن است هیچ تعاملی با تو نداشته باشد اما یک اکانت ناشناس وجود دارد که فعالیتش دقیقاً با فعالیت تو هماهنگ است عکس پروفایل ندارد، اسمش عجیب است و سه فالوئر دارد؛ اما همیشه آنلاین است وقتی تو آنلاین هستی.
جمله‌ی مخصوص: «من اصلاً اکانت دوم ندارم.»

۸. استاکر زمان‌شناس
این مدل نه فقط می‌داند چه چیزی گذاشتی، بلکه متوجه زمان گذاشتنش هم می‌شود.
«این استوری ساعت ۱۱:۴۲ بود.»
«ساعت ۱۲ آنلاین بودی.»
«بعدش ساعت ۱۲:۱۵ این آهنگ رو گذاشتی.»
برای او زمان فقط زمان نیست؛ یک سرنخ است.
اگر روزی بگویی «من اون موقع خواب بودم»، احتمالاً در ذهنش یک پنجره‌ی زمانی باز می‌شود و تحقیقات شروع می‌شود.

۹. استاکر مقایسه‌گر
عکس جدیدت را با عکس‌های قبلی مقایسه می‌کند.
«قبلاً بیشتر استوری می‌ذاشت.»
«قبلاً این‌جوری جواب نمی‌داد.»
«عکس پروفایل قبلیش یه حس دیگه داشت.»
حتی ممکن است متوجه شود تعداد ایموجی‌هایی که استفاده می‌کنی کم شده.
برای او تو یک انسان نیستی؛ یک نمودار تغییرات رفتاری هستی.

۱۰. استاکر احساسی
هر چیزی را به خودش مربوط می‌کند.
تو یک آهنگ غمگین می‌گذاری: «برای منه.»
یک جمله درباره خستگی می‌گذاری: «از من ناراحته.»
یک عکس شاد می‌گذاری: «داره وانمود می‌کنه خوبه.»
هیچ مدرکی وجود ندارد، اما احساسات او کاملاً پرونده را تکمیل کرده‌اند.
جمله‌ی مخصوص: «نمی‌دونم چرا، ولی حس کردم منظورش منم.»

عقب
بالا پایین