- البته یعنی اونم از سفرهای چهارشنبه‌ی خانواده‌ی هاف خبر داره.
با احتیاط در سالن عمومی رو باز کرد. کسی اونجا نبود. مثل گربه، با سرعت و سکوت رفت سمت درِ خانه‌ی هاف و کلید جدیدش رو وارد کرد. کلید کاملاً باز کرد.
- حالا،
به جین زمزمه کرد،
- بریم پشت‌بوم، سریع. نباید غافلگیر بشم. حداقل ده دقیقه بهم فرصت بده، اگه تونستی پانزده دقیقه.
سریع وارد شد و در رو پشت سرش بست، فقط یه شکاف خیلی کوچک باقی گذاشت، در حالی که جین داشت آسانسور رو صدا می‌زد و از اپراتور می‌خواست که او رو به پشت‌بوم برسونه. وقتی از آسانسور بیرون اومد و منتظر شد دوباره پایین بیاد، یه شبکه‌ی تزئینی اون رو از بقیه‌ی سقف جدا می‌کرد. با دقت و کنجکاوی از بین نرده‌ها نگاه کرد تا ببینه خدمتکار هاف الان داره چی کار می‌کنه. تصمیم گرفت تا وقتی زن آماده نشه که بره پایین پله‌ها، حضورش رو لو نده.
همین که از پشت پرده به پشت‌بوم نگاه کرد، لنای پیر رو دید که کنار رودخونه، روی سبد لباس‌های نیمه‌پر خم شده بود و ظاهراً داشت چندتا از لباس‌های تازه خشک شده رو از طناب‌هایی که سراسر پشت‌بوم کشیده شده بود، توی سبد می‌ذاشت.
وقتی جین داشت نگاهش می‌کرد، پیرزن خودش رو صاف کرد و نگاهی محتاطانه به اطراف انداخت. ظاهراً از اینکه تنها بود، چیزی از جیب پیشبندش درآورد و سمت رودخونه برگشت.
جین از تعجب نفسش بند اومد، هیجان کشف تازه‌ای وجودش رو پر کرده بود. معلوم بود خدمتکار پیر با یه عینک قوی مخصوص صحرا، داره کشتی‌های حمل و نقل روی رودخونه رو بررسی می‌کنه. جین کنجکاوانه نگاهش می‌کرد و فکر می‌کرد اون داره دنبال چی می‌گرده، و اینکه آیا اون عینک می‌تونه کشتی‌های جنگی یا قایق‌های دیگه رو تشخیص بده یا نه.
حرکت بعدی لنای پیر حتی عجیب‌تر بود. با عجله عینکش رو توی سبد انداخت و دوباره شروع کرد به آویزون کردن تعدادی لباس به طناب‌ها. جین با دقت دید که لباس‌ها دستمال بودن، یکی قرمز بزرگ و بقیه سفید، بعضی بزرگ و بعضی کوچیک، یه ردیف طولانی از چیزی جز دستمال.

ناگهان به ذهن جین رسید که معنی این کار چیست. چیدمان دستمال‌ها باید نوعی رمز باشد. او نحوه قرار گرفتن‌شان را به دقت بررسی کرد و ترتیب را به خاطر سپرد:
— قرمز — دو تا بزرگ — یکی کوچک — یکی بزرگ — یکی کوچک.
قطعاً این یک رمز بود، علامتی برای کسی که روی یکی از کشتی‌ها بود.
صف دستمال‌ها که تمام شد، لنای پیر دوباره عینکش را برداشت، اول مثل قبل اطراف را نگاه کرد تا ببیند کسی روی پشت‌بام هست یا نه. جین چقدر آرزو می‌کرد که بتواند از جایی که ایستاده کشتی‌ها را ببیند. آیا خائن نیروی دریایی برای این پیرزن سر و دست می‌شکند؟ وسوسه شد که جلو برود و او را بگیرد و جلوی این علامت دادن پنهانی را بگیرد، اما وظیفه‌اش را به یاد آورد. آنجا بود تا مطمئن شود دین از بازگشت لنای پیر غافلگیر نشود. تا وقتی زن به علامت دادن ادامه می‌داد، او در امان بود.
یک بار دیگر لباس‌شوی لیوان‌هایش را انداخت و با عجله شروع به مرتب کردن دستمال‌ها کرد. جین دوباره به ترتیب آنها توجه کرد:
— قرمز — دو دستمال کوچک — یک دستمال بزرگ — سه دستمال کوچک — دو دستمال بزرگ.
باز هم لباس‌شوی به دستمال ها متوسل شد و بالاخره، ظاهراً راضی، شروع به جمع کردن بقیه لباس‌های شسته شده و آماده رفتن از پشت‌بام شد.
جین که سعی می‌کرد طوری رفتار کند که انگار تازه رسیده، با جسارت قدمی به جلو برداشت.
- می‌خوام بدونم کجا می‌تونم یه رختشوی‌خونه‌ی خوب پیدا کنم؟
لنای پیر با شک و خصومت به او نگاه کرد و سعی کرد با سبد لباس از کنارش رد شود:
- نمی‌فهمم.
جین که عمداً راهش را سد کرده بود، سوالش را تکرار کرد، این بار به آلمانی، و خوشحال بود که درس زبان مدرسه را فراموش نکرده و حتی عبارات کاربردی مثل درخواست کار، اخراج خدمتکار و شکایت از کیفیت کارشان را یاد گرفته بود.
پیرزن این بار به انگلیسی جواب داد:
- من هیچ‌کس رو نمی‌شناسم.

جین از هیجان نفس نفس می‌زد. لغزش زبان پیرزن رختشوی، بعد از انکار اینکه متوجه شده بود، خودش گواه ریاکاری عمدی‌اش بود. پیرزن که متوجه اشتباهش شده بود، حالا با ترشرویی از جواب دادن به هر سوالی خودداری می‌کرد و فقط سرش را تکان می‌داد و سعی می‌کرد از کنارش فرار کند.
جین احساس می‌کرد طولانی کردن سوال‌ها فقط باعث بدگمانی می‌شود، و با اکراه اجازه داد لنای پیر قبل از او به آسانسور برسد، اما با این حال، با زدن زنگ و چهار بار فشار دادن دکمه طبق دستور دین، جلوتر رفت. وقتی با هم پایین آمدند، تقریباً وحشت‌زده شد. چقدر بود که رختشوی را روی پشت‌بام نگه داشته بود؟ واقعاً نمی‌دانست. آنقدر غرق کشف تازه‌اش بود که به زمان فکر نکرده بود. تا جایی که می‌دانست، شاید فقط پنج دقیقه آنجا بوده باشد. آیا دین وقت داشت کارش را تمام کند؟
از شدت اضطراب تقریباً دیوانه شده بود و با خودش فکر می‌کرد آیا هنوز زود است یا نه، در ماشین را طوری جلو کشید که مانع دید لنای پیر از لای در شود، در حالی که در باز می‌شد. با یک نگاه، درِ خانه‌ی هاف که حالا محکم بسته شده بود را دید و فکر کرد صدای بسته شدن در آپارتمان خودش را شنیده است. ناگهان یادش آمد که بدون کلید روی پشت‌بام رفته است. اگر دین هنوز در آپارتمان هاف بود و او نمی‌توانست وارد خانه‌اش شود، خیلی خوب می‌شد.
با لرز دکمه‌ی در خانه‌اش را فشار داد، اما منتظر ماند تا ببیند رختشوی از راهرو بیرون رفته است. دین بود که در را باز کرد و وقتی دید دین به سلامت برگشته، تقریباً از خوشحالی بی‌هوش شد.
- تموم شد!
با خوشحالی فریاد زد،
او را گرفت و به داخل کشید و در را با احتیاط پشت سرش بست.
- همین الان کارم رو تموم کردم، وقتی تو پایین اومدی.
قطرات بزرگ عرق هنوز روی پیشانی‌اش نشسته بود و تند نفس می‌کشید.
دین که برای اولین بار متوجه آشفتگی جین شده بود، فریاد زد:
- چرا؟ چی شده؟ برات خیلی سخت بود؟ چه اتفاقی افتاده؟
جین نفس‌نفس زنان گفت:
- این را زود زمین بگذار، زود!
— قرمز — دو بزرگ — یکی کوچک — یکی بزرگ — یکی کوچک — و بعد قرمز — دو کوچک — یکی بزرگ — سه کوچک — دو بزرگ.
او با تعجب اطاعت کرد، آنچه را جین گفته بود در دفترچه‌اش یادداشت کرد، و وقتی برگشت تا از او بپرسد منظور چیست، دریافت که جین غش کرده است.

فصل هشتم
گوش شنوا

خانم استرانگ چند روز پس از استخدام راننده‌ی جدید آهی کشید و گفت:
- نمی‌دونم مشکل جین چیه.
شوهرش جواب داد:
- مریض نیست که؟ من هرگز اون رو اینقدر سرحال ندیده بودم.
مادرش ادامه داد:
-کاملاً خوب به نظر میاد، ولی این رفتار عجیبش اذیتم می‌کنه. ساعت‌ها تو اتاقش جارو می‌کشه، بعد هم یه وقتایی فکر می‌کنه بره بیرون و کلی اصرار می‌کنه که ماشین باید باشه.
آقای استرانگ، با همون شک مردانه، گفت:
- شاید هم عاشق شده باشه.
خانم استرانگ با عصبانیت پرسید:
-‌ به کی؟
-‌ باورم نمی‌شه تو این نیویورک مرد زیر چهل سال واجد شرایط باشه. هیچ‌کدومشون دنبال ازدواج نیستن. همه‌شون می‌خوان برن فرانسه، حتی اون‌هایی که ازدواج کردن. فکر کنم اگه خودت چند سال جوون‌تر بودی، خودت می‌رفتی.
شوهرش با هیجان گفت:
- خب، من قطعاً می‌رم.
خانم استرانگ ادامه داد:
- جین بهم می‌گه داره رمان می‌نویسه، واسه همینه که اینقدر تو اتاقش می‌مونه. امیدوارم اهل ادبیات نشه!
آقای استرانگ نصیحت کرد:
- نگران نباش. با رفتن مردها به جنگ، زن‌های جوون دنبال راه‌هایی می‌گردن که انرژی‌شون رو تخلیه کنن. اگه دختری نتونه دنبال شوهر باشه، حتماً کاری می‌کنه خودش رو مشغول نگه داره. بدتر از نوشتن رمان هم هست. جین مشکلی نداره، بذار باشه به حال خودش.
با این حال، با وجود سوءظن مادر، دختر توانست چند روز بعد ساعت‌ها بدون اینکه کسی بفهمه، با گوش چسبیده به گیرنده دیکتوگراف بگذرونه. دین موفق شده بود آن را بالای میز ناهارخوری پیدا کند که توی لوستر پنهان شده بود، و سر دیگر آن را پشت کشوی دراور اتاق جین گذاشته بود که همیشه وقتی جین نبود، آن را با دقت قفل می‌کرد.
اما تازگی گوش دادن به بخش‌هایی از مکالمات همسایه‌ها خیلی زود از بین رفت. ساعت‌ها بی‌حرکت نشستن و با دقت به هر صدا گوش دادن، شنیدن کلمات گاه به گاه با صدای خیلی کم یا دور از فهم، ضبط بخش‌هایی از صحبت‌ها که بی‌ضرر به نظر می‌رسیدند اما ممکن بود معنای شومی داشته باشند، کاری طاقت‌فرسا شد.
با این حال، جین با پشتکار ادامه داد. هر چه بیشتر اطلاعاتی درباره توطئه‌های مأموران آلمانی به دست می‌آورد، بیشتر درمی‌یافت که پیگیری دقیق هر سرنخی به امید رسیدن به جاسوس اصلی، که تهدیدی برای آمریکا بود، تا چه حد اهمیت و ضرورت دارد.

او به‌طور کلی از نتایج شنودش ناامید بود. بی‌شک، مدارکی که به دست آورده بودند، غیرقابل انکار بود: هاف پیر، با وجود داشتن تابعیت آمریکایی، هنوز وفادار به حکومت آلمان باقی مانده بود. شب‌ها، وقتی او و برادرزاده‌اش برای شام می‌نشستند، صدای خشن و ناخوشایند او را می‌شنید که با همان رسم همیشگی، نوشیدنی را پیشنهاد می‌کرد:
- ای قیصر!
حتی زمانی که هاف جوان‌تر، همان‌طور که گاهی انجام می‌داد، بیرون غذا می‌خورد، جین صدای پیرمرد را می‌شنید که به سلامتی او نوش جان می‌کرد. به نظر می‌رسید خدمتکار پیر هم بیشتر نقش یک بازرس را ایفا می‌کرد. جین از روزی که روی پشت‌بام بود می‌دانست آن زن علاوه بر خدمتکار، جاسوس نیز هست، اما تاکنون نه او و نه دین نتوانسته بودند معنای رمز دستمال‌هایش را بفهمند، هرچند مطمئن بودند پیام‌ها مربوط به سفر دریایی کشتی‌ها بود.
تنها یک بار چیزی شنید که واقعاً مهم بود. یک شب که عمو و برادرزاده شام می‌خوردند، دعوایی شدید رخ داد.
عمو به آلمانی پرسید:
- تازه گرفتی؟
فردریک پاسخ داد:
- هنوز نه.
پاسخ ساده او به دلایلی خشم مرد مسن را برانگیخت. او شروع به فحش و ناسزا باران کردن برادرزاده‌اش کرد. در میان آن همه ناسزا، جین تنها کلماتی مثل «ترسیده»، «عجله»، «خیلی مهم» و «خوک آمریکایی» را تشخیص می‌داد. هاف جوان‌تر به شکلی شگفت‌انگیز خویشتن‌داری نشان می‌داد و با آرامش پاسخ داد:
- هنوز وقت هست.
پیرمرد فریاد زد:
- دانروتر! می‌گی هنوز وقت هست؟ امیل معجزه‌گر تقریباً وقت داره! باید فوراً انجام بشه.

با فروکش کردن خشم و عصبانیت، هاف پیر به زمزمه‌های نامفهومی پرداخت که بیشتر نشان می‌داد مشغول خوردن غذاست و جین را با این فکر بی‌نتیجه تنها گذاشت که امیل کیست، منظورش از «شگفت‌انگیز» چیست و چه وظیفه خاصی به برادرزاده‌اش محول شده که باید فوراً انجام شود. جین با عجله همه‌ی جزئیات این گفتگو را به رئیس فلک گزارش داد، اما اگر رئیس فلک می‌دانست موضوع از چه قرار است، هرگز جین و توماس دین را به جمع خود راه نمی‌داد.
جین چیزهای دیگری هم فهمیده بود و گزارش کرده بود، با اینکه رئیس فلک در تشکر و تعریف خساست داشت، اما قدر تلاش‌هایشان را می‌دانست. او پی برد بود که ستوان کرامر مرتباً به آپارتمان هاف‌ها سر می‌زد و یا فردریک هاف را هر چند روز یکبار جایی می‌دید. متأسفانه همیشه فردریک را به یکی از اتاق‌های داخلی می‌بردند، جایی که فقط سلام و خداحافظی‌های معمول به گوش جین می‌رسید. از نظر جین، همین که ستوان مرتب به هاف‌ها رفت‌وآمد داشت، او را به خیانت محکوم می‌کرد. یک افسر نیروی دریایی آمریکایی چه کار در خانه‌ی دو مأمور آلمانی می‌توانست داشته باشد؟ این که فردریک هاف فقط دوستی دوست‌داشتنی و خوش‌مشرب باشد، به نظرش کاملاً بی‌اساس می‌رسید.
اما هیچ‌کدام از چیزهایی که شنیده بود – و خوشبختانه این موضوع برایش آرامش‌بخش بود – هاف جوان‌تر را متهم نمی‌کرد. وقتی به این فکر می‌کرد، آرزو داشت که برادرزاده‌اش درگیر کارهای مشکوک عمویش نباشد. بیشتر وقتش را بیرون از خانه می‌گذراند؛ صبح زود می‌رفت و تا نیمه‌شب یا دیرتر برنمی‌گشت. پیرمرد اما معمولاً تا ساعت یازده صبح در خانه بود. در این ساعت تلفنش زنگ می‌خورد و چون تلفن نزدیک اتاق غذاخوری بود، جین می‌توانست مکالمه را بشنود. همیشه پیام کوتاهی دریافت می‌کرد، فقط یک نام، که بلند و واضح تکرار می‌کرد، انگار برای اطمینان.
وقتی جین این اسامی را شنید، آن‌ها را یادداشت کرد:
پنجشنبه – «جونز»
جمعه – «سیمپسون»
شنبه – «مارکس»
یکشنبه – «هیلوویتز»
دوشنبه – «لیلینتال»
سه‌شنبه – «ویلر»
جین ساعت‌ها به این اسامی فکر کرد. معنی آنها چه می‌توانست باشد؟ آیا این‌ها هم نوعی رمز بودند؟ هر بار که نامی گفته می‌شد، هاف پیر بلافاصله از خانه خارج می‌شد. جین حدس می‌زد این نام‌ها شاید رمزهایی باشند که هاف پیر با آنها به ساختمان‌های دولتی یا مکان‌های مهمات‌سازی یا ارسال دسترسی پیدا می‌کرد.
در همین حال، آشنایی جین با فردریک هاف هم سرعت می‌گرفت. او به ملاقاتش رفته بود و به پدرش معرفی شده بود و شنبه‌ی بعد با هم به مهمانی عصرانه رفته بودند. جین مشتاق بود بداند پدرش درباره او چه فکر می‌کند، چرا که می‌دانست آقای استرانگ به عنوان یک قاضی زیرک و دقیق شناخته شده است.
پدرش سر میز صبحانه پرسید:
- اون هاف جوونی که دیشب اینجا بود، چه کار می‌کنه؟
جین جواب داد:
- فکر کنم با عموش تو کار وارداته.
پدر پرسید:
- کجا باهاش آشنا شدی؟
جین گفت:
- اون توی آپارتمان کناری زندگی می‌کنه. ستوان کرامر معرفی‌مون کرد.
پدر گفت:
- آلمانیه، مگه نه؟
جین که ناخودآگاه می‌خواست از او دفاع کند، جواب داد:
- نه، اون اینجا به دنیا اومده.
پدر گفت:
- خب، اسمش که آلمانیه.
جین با لبخند پرسید:
- مگه ازش خوشت نمیاد؟

پدرش گفت:
- اون خوب صحبت می‌کنه و به نظر می‌رسه تربیت‌شده باشه.
جین کمی با خودش کلنجار رفت و پذیرفت که هر چی بیشتر با فردریک هوف آشنا می‌شه، معاشرت باهاش برام جذاب‌تر می‌شه. همیشه انتظار داشت یک کلمه یا رفتارش، چهره واقعی‌اش رو نشون بده، ولی خبری نبود. توی مهمونی عصر، مشتاق بود ببینه وقتی سرود ملی پخش می‌شه، چیکار می‌کنه. به طرز عجیبی، تقریبا اولین نفری بود که بلند شد و تا آخرین نت با نهایت احترام ایستاد. اگر فقط داشت نقش یه آمریکایی خوب رو بازی می‌کرد، باید بهش نمره عالی می‌دادن.
با اینکه تحسین و علاقه‌اش به فردریک بیشتر می‌شد، جین تنها پادزهری که داشت این بود که سعی می‌کرد چهره‌اش رو همون‌طور که شبی که اون K-19 مرموز کشته شده بود دیده بود، به یاد بیاره. مدام از خودش می‌پرسید آیا رئیس فلک درباره اون قتل چیزی کشف کرده یا نه، و تصمیم گرفت هرچه زودتر بپرسه.
یک روز سه‌شنبه، وقتی داشت گزارش کاری‌شو تلفنی می‌داد، دین ازش پرسید: «میشه بعدازظهر بیای دفتر؟ باید درباره یه چیز مهم صحبت کنیم.» جین با خوشحالی قبول کرد. وقتی رسید، دید کارتر قبلا اومده پیش رئیس.
رئیس گفت:
- به خاطر کار شما، خانم استرانگ، و کمک دیکته دین، پیشرفت خوبی داشتیم. درباره اون پیام‌های رمزدار چیزای بیشتری فهمیدیم.
جین تعجب کرد و گفت:
- این رو از طریق من فهمیدی؟
رئیس لبخند زد:
- آره، از همون فهرست اسامی که دادی.
جین نفس‌نفس‌زنان پرسید:
- اون‌ها چی بودن؟ رمز یا کد بودن؟
رئیس گفت:
- نه بابا، اون‌ها فقط اسم چندتا کتابفروش ساده و بی‌خبر تو شهر بودن.
جین پرسید:
- چطور فهمیدی؟

رئیس فلک با جدیت گفت:
- به ساده‌ترین شکل ممکن براتون توضیح می‌دم. من همه اسامی که گزارش داده بودی رو یکی‌یکی فهرست کردم و دنبال وجه مشترکشون گشتم. دیدم این آدم‌ها تو یک محله نیستن، پس ربطی به محل زندگی ندارن. همه‌شون هم آلمانی نیستن، پس ربطی به نژاد هم نداره. بعد شماره‌هاشون رو تو دفترچه تلفن چک کردم؛ جونز و سیمپسون‌ها رو هم بررسی کردم ولی هیچ سرنخی نبود.
جین پرسید:
- پس چی بود؟
رئیس ادامه داد:
- یه کتابفروشی پیدا کردم که به اسم همون آدم‌ها اداره می‌شه. اون موقع بود که فهمیدم قضیه چیه. آقای هاف هر روز می‌ره یه کتابفروشی متفاوت، اونجا پیام رمزی رو تو کتابی مخفی می‌کنه.
دین با هیجان گفت:
- کتاب پنجم، درسته؟
رئیس لبخند زد:
- نه همیشه. بستگی داره اسم تلفن شده چند حرف داره. من چند پیام دیگه هم پیدا کردم.
جین که کمی نگران شده بود، پرسید:
- ولی کی اون پیام‌ها رو برمی‌داره؟
رئیس جواب داد:
- یه دختر. شاید دو تا، ولی فقط یکی‌شون واقعا تو نقشه‌ست و اون یکی احتمالاً خبر نداره.
جین کنجکاو شد:
- اون دختر پیام‌ها رو پیش کی می‌بره؟
رئیس جواب داد:
- هنوز نمی‌دونیم. ما اون دختر رو شناسایی کردیم، محل زندگیشو می‌دونیم و اعمالش رو تحت نظر گرفتیم، اما نمی‌فهمیم با پیام‌ها چی کار می‌کنه.
کارتر که انگار گزارش آماده کرده بود، گفت:
- من دو مأمور K-24 و K-11 رو گذاشتم زیر نظر. اون‌ها چند بار دختر رو تعقیب کردند، هر بار دیدند که بعد از کتابفروشی مستقیم می‌ره خونه و دیگه بیرون نمی‌آد. یه بار خواهر کوچیک‌ترش هم همراهش بود.
رئیس وسط حرفش پرید:
- اما قسمت جالبش اینه.
کارتر ادامه داد:
- تو هر دو بار، دختر وقتی چند بلوک مونده به کتابفروشی، از کنار مردی که یه سگ داشهوند داشت رد شد. باهاش حرف نزد، ولی برای نوازش سگ چند لحظه توقف کرد.
دین پرسید:
- همون مرد بود هر دو بار؟
کارتر گفت:
- ظاهراً نه، ولی شاید سگ بوده که نقش داشت. همه سگ‌های داشهوند شبیه هم هستن.
رئیس گفت:
- ادامه بده.
کارتر گفت:
- فکر می‌کنم به اون دختر گفته بودن بره سمت شمال تا اون مرد سگ به دست رو ببینه. حدس می‌زنم پیام‌ها زیر قلاده سگ گذاشته می‌شدن. دفعه بعد که پیام بگیرم، اون سگ رو می‌گیرم.
دین با تمسخر گفت:
- یعنی داری می‌گی پیام‌ها رو یه سگ منتقل می‌کنه؟
رئیس جواب داد:
- دقیقا. این نشون می‌ده جاسوس‌ها فکر می‌کنن تحت نظرن و برای مخفی کردن پیام‌ها از روش‌های عجیب استفاده می‌کنن. قبلا هم از سگ‌های داشهوند استفاده شده. یه کارخانه مهمات‌سازی تو نیوانگلند هست که اون‌ها هر هفته یه پیک می‌فرستن اونجا تا از پیشرفت برنامه‌ها باخبر باشن. هر بار مرد متفاوتی رو می‌فرستن تا شک برن انگیزه نکنه. دو تا بچه همیشه کنار ایستگاه با سگ داشهوند بازی می‌کنن، جاسوس به سادگی اونا رو دنبال می‌کنه تا به محل ملاقات برسه.
بعد رئیس رو به جین گفت:
- خانم استرانگ، من شما رو به دو دلیل اینجا آوردم. اول اینکه بفهمید وظیفه‌تون چقدر مهمه و دوم اینکه ازتون بخوام یه کار جدید برامون انجام بدید. هنوز هم مایل به کمک هستید؟

دختر با قاطعیت گفت:
- بیشتر از همیشه.
رئیس گفت:
- تنها چیزی که ناامیدکننده‌ست اینه که هیچ مدرکی نیست که هاف جوون رو متهم کنیم. فردا وقتی اون و عموی خودش با ماشین میرن بیرون، می‌خوام آپارتمان‌شون رو کامل بازرسی کنم.
رنگ از صورت جین پرید. یاد روزی افتاد که از پشت بام نگاه می‌کرد به نصب دستگاه دیکتوگراف؛ چقدر عصبی شده بود. به سختی می‌تونست خودش رو آماده کنه که همه کشوها و میزها رو بگرده.
رئیس ادامه داد:
- فقط خدمتکار پیر خونه‌ست و راحت می‌شه از سر راه برداشتش. باید جستجو رو سریع انجام بدیم. شواهد نشون می‌ده نقشه‌ای دارن — انگار یه کودتا — که داره نزدیک می‌شه به اجرا. باید بفهمیم چیه و خنثی‌ش کنیم. باید بدونم منظور هاف پیر از «کارگر شگفت‌انگیز» چی بوده! گفته تقریباً آمادست. حدس می‌زنم یه موتور تخریب جدیده. اگه اینطوره، باید جلوی هر فاجعه‌ای توی حمل و نقل یا کارخانه مهمات رو بگیریم.
جین پرسید:
- فکر می‌کنی می‌خوان بمب‌گذاری کنن؟
رئیس گفت:
- نمی‌دونم. این دیوونه‌های امپراتوری همه‌چیز رو جمع کردن اینجا، و هنوز مونده تا کارشون تموم بشه. باید بفهمیم معجزه‌گر چیه و قبل از اینکه خرابکاری کنه، جلوی‌ش رو بگیریم — خدا می‌دونه چیه.
جین با آرامش و جدیت گفت:
- باشه، من آپارتمان‌شون رو می‌گردم.
رئیس گفت:
- نه، نه، این کار برای تو نیست. چند بازرس قلابی می‌فرستم که سیم‌کشی برق رو چک کنن و اون‌ها جستجو می‌کنن. نمی‌دونم خانواده هاف بهت مشکوک باشن یا نه، اما نمی‌خوام ریسک کنم. بهتره تو و دین فردا تمام روز از محل دور باشین تا بهونه داشته باشین. مأمورای آلمان به همه مشکوک‌ن، حتی به هم‌قطاران خودشون. کاری که می‌خوام شما انجام بدین اینه که خانواده هاف رو دنبال کنین ببینین کجا می‌رن. نمی‌خوام یک نفر رو دو بار بفرستم، چون ممکنه شک کنن.
جین گفت:
- خیلی راحت می‌تونم این کار رو بکنم. به مامان می‌گم ماشین‌مون رو برای کل روز می‌خوام.
رئیس مخالفت کرد:
- نه، از ماشین خودت استفاده نکن. ممکنه بشناسن. یه ماشین دیگه می‌دم بهت. هفته پیش دوتا از آدم‌هام رو همین‌جا آوردن اون سمت تری‌تاون. امیدوارم این بار بهتر باشه.
جین پرسید:
- ولی نمی‌خوان منو بشناسن؟
رئیس گفت:
- نه، اگه عینک و روپوش گرد و غبار بپوشی. دین هم می‌تونه آرایش کنه. دانشگاه کلی تمرین کرده بود، نه دین؟
جین برگشت و به دین نگاه کرد، که رنگ به صورتش برگشته بود. لبخند زد:
- البته که می‌تونم خودم رو مخفی کنم.
حالا که می‌دونست همکارش از طبقه خودشونه، یه شور و شوق تازه تو دلش بود.

دین گفت:
- رئیس، می‌توانید روی ما حساب کنید. ما آنها را دستگیر خواهیم کرد.
همین که وارد خیابان برادوی شدند و به سمت شمال پیچیدند تا به متروی خیابان فولتون برسند، دین ناگهان با صدایی هشداردهنده گفت: «هیس!» و بازوی جین را گرفت و او را به سمت ویترین مغازه‌ای کشید، جایی که انگار به برخی از کالاهای نمایش داده شده اشاره می‌کرد. در حالی که این کار را می‌کرد، زمزمه کرد:
- هیچی نگو و برنگرد، فقط نگاه کن به آدمایی که رد می‌شن، از این آینه، سریع نگاه کن.
جین، همان‌طور که دعوت شده بود، ابتدا با کنجکاوی و سپس با شناخت و شگفتی نگاهی به چهره بلندقامتی که در آینه منعکس شده بود انداخت، مردی با لباس فرم که داشت از پشت سرش با فاصله‌ای کم عبور می‌کرد. با وجود هشدار دین، ناگهان برگشت و با تردید به آن نظامی که چند قدم دورتر بود خیره شد.
دین فریاد زد:
- شناختیش؟
دختر با لکنت گفت:
- شبیه فردریک هوف بود.
همراهش تصحیح کرد:
- اون خود فردریک هافه، تو لباس افسر بریتانیایی، کاپیتان سواره‌نظام!

آخرین ویرایش:
کی این تاپیک رو خونده (کل خوانندگان: 60)
عقب
بالا پایین