فصل نهم
تعقیب

توماس دین، با عینک موتورسواری بزرگ و کلاه تا پایین بینی‌اش که به خوبی او را از شناسایی شدن حفظ می‌کرد، بی‌صبرانه در گوشه‌ای که شب گذشته با جین استرانگ توافق کرده بودند نشسته بود. به‌ویژه تأکید کرده بود که جین باید دقیقاً یک ربع قبل از ساعت هشت برسد. او با پرس‌وجوهای دقیق فهمیده بود که خانواده هاف هر چهارشنبه، دست‌کم چهارشنبه‌های قبل، سفرهای مرموز خود را دقیقاً رأس ساعت هشت شروع می‌کردند. هدفش این بود که از آنها جلو بزند و آنها را در جایی دور از محدوده شهر سوار کند.
جین قول داده بود که سریع حاضر می‌شود. توماس دوباره با بی‌صبری به ساعتش نگاه کرد. فقط نیم دقیقه از ربع ساعت کم داشت، اما هیچ اثری از جین نبود. تنها فردی که در آن بلوک دیده می‌شد، پسری بود که بی‌احتیاط به سمت او می‌آمد. دین با ناله‌ای از سر ناراحتی ساعتش را در جیبش گذاشت و با خود کلنجار می‌رفت که باید چقدر بیشتر منتظر بماند. اگر جین نیامد، آیا بهتر است برود یا نه؟ او فکر کرد شاید اتفاقی پیش‌بینی‌نشده جین را باز داشته باشد. شاید خانواده‌اش به دروغ او در مورد سفر با دوستش شک کرده‌اند؟ یا شاید گزارشی که از بیماری او داده بود باعث شده باشد که آنها به او شک کنند؟ در همین فکرها بود که پسر جوان که قبلاً دیده بود نزدیک‌تر شد و کنار موتورسیکلت ایستاد.
پسر با کمی تردید گفت:
- صبح بخیر، توماس.
گویا هنوز مطمئن نبود که آیا درست دیده است یا نه.
دین با تعجب نفسش بند آمد. صدای پسر، صدای جین بود. جین با خوشحالی به حیرت و ناراحتی او خندید و کنار او نشست.
- از لباس مبدل من خوشت اومد؟
دین با حالتی آشفته گفت:
- عالیه. کاملاً منو گول زدی. من منتظر جین بودم!
جین لبخند زد و گفت:
- وقتی رئیس فلک گفت باید تغییر قیافه بدم تا هاف‌ها به من شک نکنند، یادم اومد که این لباس‌ها رو داشتم. یه بار برای یه نمایش مدرسه استفاده‌شون کردم.
-‌ اما تو حتی مثل یه دختر هم راه نمی‌ری.
جین دوباره خندید.
- من روزها و روزها تمرین کردم. وقتی اولین بار این لباس‌ها رو پوشیدم، برادرم از طرز راه رفتنم هو کرد. گفت هیچ دختری نمی‌تونه مثل پسرها راه بره. منم تصمیم گرفتم بهش ثابت کنم.
دین با نگرانی گفت:
- اما موهات...
حتی حالا که در نقش یک راننده فروتن ظاهر شده بود، باز هم از تحسین کردن موهای جین، که بلند، مشکی و درخشان بود، دست نمی‌کشید.
جین خندید و گفت:
- این رو زیر کلاه پشمی‌ام پنهان کردم. ترسیدم بیفته. پسرهای ملوان بهش می‌گن 'کلاه بافتنی'، نه؟
همانطور که حرف می‌زد، کلاه پشمی نقاب‌دارش رو روی سرش جابجا کرد، طوری که فقط صورتش نمایان شد.
- ولی مادرت... از دیدن این لباس‌ها تعجب نکرد؟
-‌ وقتی رفتم، تو رختخواب بود. تنها چیزی که دید، یه نگاه سریع به من بود با کت خاکی بابا، که تا مچ پام می‌رسید. من اون رو تا یه بلوک دورتر از خونه پوشیدم. فکر می‌کنی این کار درسته؟

دین با جرأت گفت:
- نمی‌تونی چشات رو تغییر بدی
این حرف برای یک راننده جسارت زیادی داشت، اما او می‌دانست که جین می‌داند او راننده نیست، مگر به انتخاب خودش. به همین دلیل، همه چیز درست بود.
جین کمی مکث کرد و گفت:
- اصلاً نمی‌تونستم چشام رو پشت سر بذارم. امروز حس کردم باید خیلی از چشام استفاده کنم.
دین با لبخندی گفت:
- بله، احتمالاً خیلی به کارت میاد.
جین با لبخند گفت:
- اولش تو رو اصلاً نمی‌شناختم، و راستش نمی‌خواستم حرف بزنم. فکر می‌کردم باید تو ماشین پیدات کنم. این قضیه موتورسیکلت چی بود؟
دین جواب داد:
- این پیشنهاد رئیس فلک بود. خانواده هاف با ماشین می‌رن. معمولاً کسانی که با ماشین سفر می‌کنن خیلی به موتورسوارها توجه نمی‌کنن. اگه می‌خواستیم با موتور دنبالشون بریم، حتماً متوجه می‌شدن. هفته پیش تونستن از دست کسایی که رئیس فرستاده بود، فرار کنن. شاید به عنوان دو موتورسوار خاک‌آلود شانس بیشتری داشته باشیم.
جین پرسید:
- امیدوارم. کجا می‌خوای منتظرشون باشی که سوارشون کنی؟
دین گفت:
- میدان گتی توی یانکرز بهترین جاست. هر کسی که به شمال میره از اونجا می‌ره. من می‌تونم با دستگاه ور برم، تو هم مراقبشون باش. اون موقع هیچ شکی به ما نمی‌افته. به عنوان دو موتورسوار یانکرز کسی به ما مشکوک نمی‌شه. خطر گم شدنشون هم خیلی کم میشه.
جین پرسید:
- به رئیس گفتی که آقای هاف رو با اون یونیفرم دیدی؟
دین جواب داد:
- آره، البته. اصلاً تعجب نکرد. قبلاً کسی بهش گفته بود که یه آلمانی با لباس فرم بریتانیایی اونجا هست.
جین با نگرانی گفت:
- چی شنیده بود؟ اون مرد داشت چیکار می‌کرد؟
او که فردریک هوف را دشمن بیگانه می‌دانست و تقریباً مطمئن بود که او یک قاتل است، اما همیشه در جستجوی چیزی به نفع خود بود. با این حال، هوف همیشه به نظر مهربان و سرگرم‌کننده می‌رسید و هیچ‌وقت نمی‌توانست تصور کند که درگیر دسیسه‌ای پلید و نفرت‌انگیز باشد. اما جین به وضوح او را در حال تغییر قیافه به یک افسر بریتانیایی دیده بود. نمی‌توانست به آنچه که چشمانش دیده بودند، شک کند.

دین ادامه داد:
- اتفاقی که افتاد این بود. پریروز صبح یه زن، یکی از اعضای انجمن، با ماشینش توی خیابان پارک رانندگی می‌کرد. بارون می‌بارید و خیابونا گلی بودن. سر یکی از چهارراه‌ها، یه افسر بریتانیایی توقف کرد تا ماشین رد بشه. یکی از چرخ‌ها به شیاری خورد و تمام لباس فرمش گلی شد. بعد شروع کرد به فحش دادن - فحش‌های آلمانی.
جین با تعجب فریاد زد:
- به آلمانی فحش داد؟
دین گفت:
- آره. تو یه لحظه، نقشش رو فراموش کرد و خودش رو نشون داد - یه افسر متکبر پروسی.
-‌ زن چه کار کرد؟
-‌ اون رو به اولین پلیسی که دید گزارش داد، ولی تا وقتی پلیس رسید، اون مرد ناپدید شده بود.
-‌ رئیس فلک چی فکر کرد؟
-‌ به نظر نمی‌رسید جدی گرفته باشه.
-‌ فکر می‌کنی کار آقای هاف بوده؟
-‌ حتماً یا خودش بوده، یا یکی از اعضای گروهش. نمی‌فهمم چرا رئیس فوراً دستور دستگیریش رو نمی‌ده. این مرد خیلی خطرناکه برای اینکه آزاد بمونه.
جین کمی اعتراض کرد:
- هنوز هیچ مدرک واقعی علیه اون وجود نداره، حداقل نه علیه اون مرد جوان.
-‌ مگر هر دوی ما اون رو با لباس نظامی بریتانیایی ندیدیم؟
-‌ بله،
دختر اعتراف کرد.

- خب، این که مدرکه، مگه نه؟ مردی با اسم آلمانی و لباس بریتانیایی توی جنگ، نمی‌تونه خیلی آدم خوبی باشه.
-‌ هنوز هیچ مدرک واقعی علیه اون نداریم. نمی‌دونیم اصلاً چه کاری می‌کرده.
-‌ خب، من اگر جای تو بودم، به جرم قتل دستگیرش می‌کردم. بعدش هم مدرکای لازم برای جاسوس بودنش پیدا می‌کردم. راحت می‌شد قتل K-19 رو بندازم گردن اون. شکی نیست که اون این کار رو کرده.
جین نفس عمیقی کشید و پرسید:
- خب، شاهدی پیدا شده؟
به هر حال، او هیچ‌وقت نتونسته بود خودش رو متقاعد کنه که مرد همسایه، هر چی که باشه، واقعاً مرتکب اون قتل وحشیانه شده.
- نه، شاهد واقعی وجود نداره، اما می‌شه با شواهد غیرمستقیم ثابتش کرد. K-19، همون مردی که تو مسئولش بودی، دستور داشت هاف جوان رو تا خونش تعقیب کنه. ساعت دو صبح، او مأمور دیگه‌ای رو جایگزین کرد. ساعت سه هم خودت دیدی که هاف رو تعقیب می‌کرد.
جین تصحیح کرد:
- من دو مرد رو توی پیاده‌رو دیدم. یکی‌شون فردریک هاف بود. اون یکی رو به اندازه کافی واضح ندیدم که بتونم بشناسم. من هیچ قتلی ندیدم. من فقط دیدم که اون دو تا از گوشه خیابان می‌دویدن.
دین با لحنی تند گفت:
- ببین،
و نتونست کاملاً جلوی حسادتش رو بگیره.
- فکر می‌کنم داری سعی می‌کنی از فردریک هاف محافظت کنی. اون برای تو چی هست؟ آیا تو رو به خودش جذب کرده؟
جین با عصبانیت فریاد زد:
- تو حق نداری همچین حرفایی به من بزنی! من این مرد رو فقط سه یا چهار بار دیدم. من هم مثل تو دارم تلاش می‌کنم ثابت کنم که اون یه جاسوس آلمانیه، البته اگه جاسوس باشه. من فقط می‌خوام منصف باشم. هیچ چیزی که اون رو به قتل محکوم کنه نمی‌دونم. هر شهادتی که بتونم بدم حتی یه ذره هم ثابت نمی‌شه.
دین با عصبانیت گفت:
- مطمئناً نه، اگه اینجوری فکر کنی.

پس از آن، آنها در سکوت سوار شدند و هرکدام مشغول افکار خود بودند. دین به خودش لعنت می‌فرستاد که چطور اجازه داد اشتیاقش برای خدمت به دولتش او را به چنین شرایطی بکشد. او احساس می‌کرد موقعیت راننده بودنش، او را در روابطش با جین که از ابتدا به شدت به او جذب شده بود، ناتوان کرده است. او که فرزند یک دیپلمات برجسته آمریکایی بود و بیشتر تحصیلاتش را در اروپا گذرانده بود، دوستان پدرش، وقتی که او خدماتش را به دولت پیشنهاد کرده بود، او را متقاعد کرده بودند که دانشش از آلمانی و فرانسوی، او را در سرویس مخفی خیلی مفید خواهد کرد. او با اکراه قبول کرده بود و هر چه بیشتر و بیشتر در آن پیش می‌رفت، متوجه می‌شد که تشکیلات وسیع نظارت مخفیانه و فعالیت‌های خطرناکی که مأموران آلمانی در ایالات متحده داشتند، به او جذب شده است - البته تا زمانی که با جین استرانگ آشنا شد.
معاشرت با او در شرایط فعلی به سرعت غیرقابل تحمل می‌شد. با اینکه می‌دانست جین می‌داند که او راننده‌ی معمولی نیست، از لزوم پوشیدن ماسک در حضور خانواده‌اش بیزار بود. می‌خواست آزادانه به دیدنش برود، برایش گل بفرستد و با او وقت بگذراند. سوءاستفاده از روابط صمیمی‌شان برای ابراز علاقه به جین، برایش چیزی کمتر از خیانت به دولتش نبود، اما گاهی اوقات تنها کاری که می‌توانست بکند این بود که از گفتن اینکه جین را دوست دارد خودداری کند. غرایز تیز او باعث شده بود که بفهمد جین از پیش جذب جوان خوش‌قیافه‌ای شده است که آنها به دنبال به دام انداختن او بودند و آگاهی از این واقعیت، او را از خشم و حسادت پر می‌کرد.
جین، که در ابتدا از خشم و عصبانیت دین ناراحت و توهین شده بود، تلاش می‌کرد تا رفتار خود را تحلیل کند. صداقت با اکراه او را مجبور کرده بود تا اعتراف کند که هر بار که فردریک هاف را می‌دید، بیشتر و بیشتر تحت تأثیر او قرار می‌گرفت. او شخصیت فوق‌العاده‌ای داشت، با خوشرویی حرف می‌زد و همیشه نسبت به زنان، به خصوص خودش، جوانمردی خاصی نشان می‌داد، که جین را بسیار جذب کرده بود. اگرچه با تمام وجود تلاش کرده بود تا مدرکی علیه او پیدا کند، حالا مجبور شده بود به خودش اعتراف کند که از دید خودش خوشحال است که جز آنکه او لباس نظامی بریتانیایی پوشیده، هیچ چیز مخربی پیدا نکرده است.
او بیهوده تلاش می‌کرد تا از او متنفر شود. با خود می‌گفت که او آلمانی است. دشمن کشورش است. با مردی زندگی می‌کند که ثابت شده جاسوس است. مخفیانه با افسران نیروی دریایی آمریکا در ارتباط است. نوشته‌ها به او می‌گفتند که هر شب عمویش و او در خانه‌شان به افتخار دشمن اصلی آمریکا، قیصر آلمان، به سلامتی هم می‌نوشند. شاید عقلش به او می‌گفت که او یک قاتل است. او باید از او متنفر باشد. از او متنفر باشد. اما نمی‌توانست. او از او خوشش می‌آمد. هر وقت که او نزدیک می‌شد، ضربان قلبش سریع‌تر می‌زد. بعد از هر ملاقات با او، بی‌صبرانه منتظر دیدار بعدی بود. با خودش فکر می‌کرد: مشکل من چی هست؟ من که یه دختر خوب میهن‌پرست آمریکایی‌ام. چرا نمی‌توانم از فردریک هوف متنفر باشم، همونطور که می‌دانم باید از او متنفر باشم؟
وقتی به میدان گتی رسیدند، هنوز درگیر قلب کشش‌اش بود و دین موتورسیکلت را در یکی از خیابان‌های فرعی نزدیک برادوی متوقف کرد. از موتور پیاده شد، نگاهی به ساعتش انداخت و وانمود کرد که دارد با موتور ور می‌رود، در حالی که جین با دقت خیابان اصلی را زیر نظر داشت، جایی که انتظار داشتند خانواده هاف از آنجا عبور کنند. ده دقیقه، بیست دقیقه، بیش از نیم ساعت منتظر ماندند و نگران هر ماشینی بودند که از آنجا می‌گذشت.
دین گفت:
- من نمی‌فهمم. باید حداقل بیست دقیقه پیش اینجا می‌بودند. می‌رم به کارتر زنگ بزنم. اون می‌دونه که اونها چه ساعتی حرکت کردن.
او به سختی وارد مغازه مجاور شده بود که جین، که هنوز مراقب بود، ماشین هاف‌ها را دید که با سرعت به سمت شمال می‌رفت. او سریع بیرون پرید و به داخل مغازه دوید. دین که آمدن او را دید، انگشتش را به نشانه هشدار روی ل*ب‌هایش گذاشت و کیوسک تلفن را ترک کرد.
جین که منظور او را دقیقاً نفهمیده بود و فکر می‌کرد که او فقط نمی‌خواهد نام خانواده هاف را به زبان بیاورد، فریاد زد:
- زحمت تلفن زدن رو به خودت نده. بیا، شروع کنیم.
بدون اینکه حرفی بزند، دین سریع از فروشگاه بیرون آمد و موتورسیکلت را روشن کرد.
بعد از چند لحظه زمزمه کرد:
- گذشتن؟

- همین چند لحظه پیش.
دین، با سکوتی سنگین، سرعتش را افزایش داد و به سمتی که ماشین هاف‌ها رفته بود، پیش رفت. او دیگر هیچ حرفی با جین نزد تا زمانی که تقریباً دو مایل مانده به میدان گتی، به اندازه‌ای به ماشین نزدیک شدند که توانستند سرنشینان آن را شناسایی کنند. آن‌گاه، سرعت خود را کاهش داد و با احتیاط بیشتری به تعقیب آن‌ها ادامه داد.
با عصبانیت و در حالی که صدایش درون حلقش گیر کرده بود، به جین گفت:
- وقتی کسی این دور و بره، موقع حرف زدن با من مواظب باش. این لباس‌هات تو رو شبیه پسرها کرده، و راه رفتنت خوبه، ولی صدات لو می‌ده. یادت هست توی مغازه اون فروشنده چطور بهت نگاه کرد؟ من سعی کردم بهت هشدار بدم که حرفی نزنی.
جین که هنوز از خود انتقاد می‌کرد و به ارزیابی‌های خود دلخور بود، با صدای ملایم جواب داد:
- باشه، دیگه مراقبم. صدام رو فراموش کرده بودم.
کیلومترها طی شد و آن دو همچنان در سکوت به تعقیب ادامه دادند. از شهرهای مختلف عبور می‌کردند و دین به عمد، از ترس جلب توجه، کمی فاصله می‌گرفت، اما همیشه در حاشیه جاده می‌دوید تا دوباره به اندازه کافی به ماشین نزدیک شود و آن را شناسایی کند. خانواده هاف هنوز هیچ نشانه‌ای از قصد تغییر مسیر نداشتند.
با گذشت زمان، وقتی دوچرخه‌سواران که از آن‌ها فاصله داشتند، از یک تپه طولانی و پیچ‌درپیچ پایین می‌آمدند، دین با زیر ل*ب غر زد و ناگهان سرعتش را زیاد کرد. در حین پیمودن سربالایی جاده، ماشین هاف‌ها را دید که به شدت به سمت چپ پیچید. او، در حالی که پر از عصبانیت بود، بقیه مسیر تپه را طی کرد و درست به موقع به پایین تپه رسید تا ببیند که آن‌ها در آن سوی ریل راه‌آهن سوار کشتی کوچکی می‌شوند. کشتی با صدای هشداری، به آرامی به سوی رودخانه هادسون حرکت کرد، در حالی که دین و جین هنوز پانصد یارد از آن فاصله داشتند.

با ناامیدی تمام، در برابر هم ایستاده بودند. اوضاع به شدت ناامیدکننده به نظر می‌رسید. هیچ‌کدام جرات فریاد زدن یا حتی تلاش برای متوقف کردن قایق را نداشتند. این کار قطعاً باعث می‌شد که خانواده هاف متوجه شوند که تحت تعقیب هستند. دین با ناامیدی از موتورسیکلت پیاده شد و برای خواندن پلاکاردی که روی عرشه کشتی نصب شده بود، از قایق عبور کرد.
وقتی برگشت، گفت:
- تا نیم ساعت دیگه هیچ قایقی نمیاد. اونا اینقدر از ما جلو زدند که دیگه نمی‌شه رسید.
جین پیشنهاد داد:
- شاید بتونیم ردشون رو اون طرف رودخونه پیدا کنیم. اینجا به اندازه شهر ماشین رد نمی‌شه.
دین با ناراحتی گفت:
- فقط می‌تونیم امتحان کنیم.
جین با امیدی کم گفت:
- حداقل می‌دونیم دفعه بعد که اینجا میان، کجا باید ردشون رو پیدا کنیم.
دین با فریادی که از ناامیدی پر بود گفت:
- لعنت به اون‌ها! فکر می‌کنم که اونا مطمئن شدن که ممکنه تحت تعقیب باشن و زمان رسیدنشون رو طوری تنظیم کردن که آخرین نفر سوار قایق بشن. این عملاً تعقیب رو متوقف می‌کنه. اونا هر هفته این سفر رو انجام می‌دن. اگر با خدمه قایق هماهنگ نکرده باشن که به محض رسیدن حرکت کنن، باور نمی‌کنم. یک اسکناس دو دلاری می‌تونه کارساز باشه. اگر اون طرف رودخونه بودیم، همین الان پنج هزار دلار می‌دادم. این اولین بار که رئیس رو ناامید کردم.
جین با آرامش گفت:
بی‌خیال، چرا هفته بعد که می‌خوان بیان، اون طرف منتظرشون نباشیم؟ احتمال خیلی کمی داره که به موتورسوارانی که اینجا باهاشون برخورد می‌کنن شک کنن که دنبال‌شون اومدیم.
دین با لحنی بی‌تفاوت گفت:
- شاید هفته بعد خیلی دیر باشه.
دختر که هنوز به قایق در حال دور شدن نگاه می‌کرد، گفت:
- دارم فکر می‌کنم به کجا میرن. ببین! اون ساختمان‌ها اون‌جا چی هستن؟
دین با تعجب جواب داد:
- اون وست پوینت هست.
دختر با حیرت تکرار کرد:
- وست پوینت؟
سوالی که هر دو را گیج کرده بود این بود که چه ماموریتی می‌توانست داشته باشد که خانواده هاف را به مدرسه نظامی دولت ایالات متحده بکشاند؟ آیا ممکن بود که طرح‌های خیانت و ویرانی که مأموران قیصر در حال بافتن آن بودند، حتی اینجا، در وست پوینت، هم در حال اجرا باشد؟

فصل دهم
کشف کارتر

رئیس فلک گفت:
- این همون مرد جوانیه که دنبالش می‌گردم. ما اطلاعات دقیق و کاملی درباره هاف پیر داریم، اما هنوز هیچ مدرکی برای متهم کردن فردریک نداریم. اینکه اون از کارهای عموی خودش فاصله گرفته، باعث شده فکر کنم که مشغول کارهای مهم‌تریه. دقیقاً همون تیپی‌ست که آلمانی‌ها به عنوان مدیر انتخاب می‌کنن.
کارتر با ناامیدی گفت:
- آره، درسته. فقط همین که دین و دختر فکر می‌کنن فردریک رو تو لباس نظامی بریتانیایی دیده‌اند هست. چرا سراغش نرفتن و مطمئن نشدن؟
رئیس گفت:
- اونها سعی کردن، ولی فردریک اون‌ها رو لو داد. من ترجیح می‌دم باور کنم که اشتباه کردن. احتمالاً فقط یه شباهت اتفاقی بوده. خیلی از بریتانیایی‌های نژاد آنگلوساکسون خیلی شبیه آلمانی‌ها هستن و لباس فرم کلی ظاهر آدم رو تغییر می‌ده. متأسفانه این قضیه هیچ ربطی به اون موضوع نداره.
کارتر اعتراض کرد:
- ولی هر دو مرد رو دیدن، دین و خانم استرانگ.
فلک گفت:
- مشکل اینجاست که دین داره عاشق دختر می‌شه. یه مرد جوون عاشق، چشمش خیلی دقیق نیست. هر چیزی که دختر فکر کنه دیده، دین حاضرِ قسم بخوره بهش. امیدوارم دختر خونسردیشو حفظ کنه. عاشق‌ها کارآگاهای خوبی نیستن.
کارتر گفت:
- من بازی‌شون رو با هم دیده‌ام. قبول دارم که اون به اون علاقه داشته، ولی فکر نمی‌کنم ذره‌ای براش اهمیت داشته باشه. اون خیلی بیشتر از همه به فردریک هاف علاقه‌منده.
رئیس با لحنی تند پرسید:
- منظورت چیه؟
کارتر جواب داد:
- می‌تونی کاملاً بهش اعتماد کنی. او کاملاً میهن‌پرسته. از اون دسته آدم‌هایی‌ست که وظیفه‌شو انجام می‌ده، مهم نیست چه هزینه‌ای براش داشته باشه. هاف از اون تیپ‌هایی‌ست که زن‌ها رو جذب می‌کنه. یه سبک و سیاق خاص داره. این‌که جاسوسه و همیشه تو خطره، بهش یه نوع هاله می‌ده. من تا حالا هیچ جنایتکار جوون و جسور دیگه‌ای ندیده‌ام که زنی، و اغلب چند زن، آماده باشن هر کاری برای اون انجام بدن. با این حال، مطمئنم می‌تونیم به خانم استرانگ اعتماد کنیم.
فلک با تندی گفت:
- فعلاً چاره‌ای نداریم. همه چیز برای جستجوی امروز بعدازظهر آماده‌ست؟ برای کنار زدن سرپرست چی کار کردید؟ بهش نمی‌شه اعتماد کرد. اسمش هاوزره.
کارتر پاسخ داد:
- کارش رو انجام دادم. جیمی گلدن، برادرزاده‌ام که تو چند پرونده به ما کمک کرده، وکیله. به هاوزر زنگ زده که امروز بعدازظهر بیاد دفترش.
فلک پرسید:
- فرض کنیم نیاد؟
کارتر گفت:
- مشکلی نیست. جیمی بهش گفته که قضیه ارث و میراثه. مطمئنم یه ترفنده. جیمی یه ساعت هاوزر رو منتظر می‌ذاره، بعد نیم ساعت بیشتر باهاش حرف می‌زنه. این کلی وقت به ما می‌ده.
فلک گفت:
- بعدش نوبت زن می‌رسه، خدمتکار، لنا کراوس.
کارتر ادامه داد:
- او هر چهارشنبه وقتی خانواده هاف پشت‌بام علامت می‌ده، بالا می‌ره. ظاهراً روزهای دیگه خودشون به یه روش دیگه‌ای علامت می‌دن که ما هنوز نفهمیدیم. او همیشه حدود ساعت سه می‌ره بالا و...

کارتر گفت:
- فرض کن یهو بیاد پایین و گیرت بندازه؟ ما نمی‌تونیم اجازه بدیم همچین اتفاقی بیفته. این باعث می‌شه که اونا هوشیار بشن.
کارتر ادامه داد:
- اما اون ما رو غافلگیر نمی‌کنه. یه ترفند تو آستین دارم که جلوی این کار رو می‌گیره.
رئیس گفت:
- پس برو سراغش.
و کارتر با خوشحالی راهش را ادامه داد.
از وقتی به کارتر گفته شده بود که بازرسی آپارتمان هاف‌ها به عهده‌اش گذاشته شده، خوشحالی وصف‌ناپذیری داشت. از کارهایی که نیاز به تغییر قیافه داشتند لذت می‌برد و فرصت پوشیدن لباس فرم کارکنان شرکت برق را با دستیارانش مغتنم می‌شمرد. حتی تصمیم گرفت بعدازظهر همان روز با واگن تعمیر شرکت به آپارتمان برود؛ وسیله‌ای که با کمک فلک تهیه شده بود.
کارتر به همسر سرپرست گفت:
- یه اتصال کوتاه خطرناک تو خونه هست.
زن با بی‌میلی جواب داد:
- شوهرم اینجا نیست. تابلوهای برق کجاست؟
کارتر گفت:
- می‌تونیم پیداشون کنیم. از طبقه بالا شروع می‌کنیم و می‌ایم پایین.
کارتر که همیشه در استتارش دقیق بود، چند آپارتمان را رد کرد و وانمود کرد که تابلوها و سیم‌کشی‌ها را بررسی می‌کند، در حالی که مراقب بود وقتی لینای پیر به پشت‌بام می‌ره را از دست ندهد. به محض اینکه او با سبد کتانی وارد آسانسور شد تا بالا برود، کارتر و دستیارانش جلوی در آپارتمان هاف بودند. با کلیدی که دین ساخته بود، راحت وارد شدند.
کارتر به یکی از همراهانش گفت:
- باب، وقت کم داریم و کلی کار هست. تو اتاق خدمتکار و آشپزخانه رو بگرد، ویلیامز تو اتاق پیرمرد رو. من اتاق خواب مرد جوان رو می‌چرخم، بعد به اتاق نشیمن و غذاخوری می‌رسیم.
هر سه که تو این کار حرفه‌ای بودند، سریع به وظایفشون پرداختند. کارتر لحظه‌ای تو در ایستاد و اتاق فردریک هاف را وارسی کرد، همه جزئیات مبلمان را بررسی کرد. اتاق نشیمن و اتاق خواب مجاور ساده و نظامی چیده شده بودند، تقریباً هیچ اثاث یا تزئین اضافه‌ای نبود. کارتر اول به اتاق خواب رفت، بالش‌ها و تشک‌ها را سریع چک کرد، اما چیزی که به دنبالش بود، پیدا نکرد؛ هیچ نشانی از مخفیگاه. چند دقیقه در کشوهای میزها گشت، با دقت محتویات را وارسی کرد، اما چیزی که شکش را برانگیزد، نیافت. کتاب‌های روی میز و قفسه‌ها را یکی‌یکی بررسی کرد، عناوینشان را یادداشت کرد، صحافی‌ها را برای یافتن جیب مخفی وارسی کرد، پشتشان را گرفت و ورق زد. هیچ چیز نبود. فرش‌ها را کنار زد، مبلمان را جابه‌جا کرد و با دقت کف اتاق را بررسی کرد، شاید مخفیگاهی باشد. چند بار گوشه و کنار را نگاه کرد اما کف زمین سالم بود. جستجو در حمام هم بی‌نتیجه بود. سپس به سراغ اتوی لباس رفت. همین که در را باز کرد، با تعجب فریاد زد.
آنجا، پشت چند کت و شلوار دیگر، لباس کامل کاپیتان سواره‌نظام بریتانیایی پنهان شده بود.
با خودش گفت« این یکی مال رئیسشه. حتماً هاف بوده که دین و خانم استرانگ دیدنش. نمی‌دونم از کجا گیرش آورده.»
با لبخندی تلخ و رضایت، تمام جیب‌ها و درزهای لباس‌های داخل کمد را با دقت گشت. حتی نوک کفش‌ها را لم*س کرد و زیرشان را بررسی کرد. چیزی نیافت، اما احساس رضایت داشت. خود یونیفرم به نظرش مدرک محکمی بود که شغل مرد جوان را ثابت می‌کرد.
هیچ توضیحی درباره مرد جوان آلمانی‌تباری که حتی ممکن بود در آمریکا متولد شده باشد یا گواهی تولد آمریکایی داشته باشد، نمی‌توانست دلیل پوشیدن یونیفرم بریتانیایی توسط او را روشن کند. این مدرک واضحی بود که نشان می‌داد فردریک هاف جاسوس است. چیزی که کارتر را بیشتر گیج می‌کرد، این بود که هاف چطور توانسته بود یونیفرم را بدون دیده شدن قاچاق کند و به آپارتمان بیاورد و از آن خارج کند. بیش از دو هفته بود که هر بسته‌ای که به خانه هاف‌ها می‌رسید، قبل از تحویل بازرسی می‌شد. خانه همواره تحت نظارت شدید بود. پوشیدن یونیفرم برای او غیرممکن بود چون نمی‌توانست به راحتی آن را زیر لباس‌های دیگر پنهان کند.
با خودش زمزمه کرد: «یه نفر دیگه هم اینجا هست که با هاف‌ها همدسته. نمی‌دونم کی می‌تونه باشه.»

به ساعتش نگاه کرد. خدمتکار پیر تقریباً نیم ساعت بود که رفته بود و ممکن بود هر لحظه برگردد. باید سریع عمل می‌کرد. با عجله کشوهای کمد را جست‌وجو کرد، اما نتیجه‌ای که می‌خواست به دست نیاورد. دیگر وقتی نداشت. سریع به اتاق نشیمن رفت و دستیارانش را صدا زد.
- باب، چیزی پیدا کردی؟
پرسید.
- نه، چیزی نیست.
-‌ پس سقف رو هم بگرد. عینک صحرایی‌ات هم همراهته؟
مامور پاسخ داد:
- البته، به همراه دستمال‌ها.
کارتر گفت:
- خیلی خب، قبل از اینکه اون شروع به پایین آمدن کنه، برو بالا. دستمال‌ها رو بذار و وانمود کن داری رودخانه رو تماشا می‌کنی. این باعث می‌شه گیجش کنه و ندونه چیکار کنه. تا وقتی تو اونجایی، جرات نمی‌کنه از پشت‌بام پایین بیاد. وقتی تموم کردیم، مسئول آسانسور رو با این خبر که اتصال کوتاه رو پیدا کردیم، می‌فرستم دنبالت.
بعد رو به مامور دیگه کرد:
- ویلیامز، چیزی پیدا کردی؟
-‌ فقط همین.
وقتی دستیار کارتر دو نسخه از روزنامه عصر را به او نشان داد، چهره‌اش روشن شد. در هر کدام قسمتی بریده شده بود، یک مربع کوچک کنده شده بود. مرد توضیح داد:
-‌ این‌ها رو کنار میز پیرمرد، توی سبد کاغذ باطله پیدا کردم و کمی خاکستر اونجا بود، انگار چیزی رو سوزونده بود. شاید همین قطعه‌ها رو از روزنامه بریده بود. نمی‌تونستم دقیق بگم.
کارتر گفت:
- باید سریع از این مدارک کپی بگیریم و ببینیم چی بوده‌اند. بیا، من می‌برمشون پیش رئیس. می‌تونیم مدارک رو تو راه ببریم.
قبل از اینکه مامور دیگه بتونه با فعالیت‌هاش توجه لنا کراوس رو جلب کنه، صدایش کردند و سریع از پشت‌بام برگشتند به دفتر، جایی که فلک و کارتر مشغول بررسی دو تکه روزنامه‌ای بودند که قسمتی ازش بریده شده بود.
کارتر ناامیدانه گفت:
- فقط چندتا تبلیغ خمیر دندان بریده شده. هیچی توش نیست.
فلک هشدار داد:
- زیاد مطمئن نباش. اگر کسی تبلیغ یک خمیر دندان رو می‌خونه، معمولاً یعنی می‌خواد یادش بمونه چندتا بخره. اما وقتی دو تا از این تبلیغات رو می‌بینه، حتماً علاقه خاصی به اون خمیر دندان خاص داره. باید بفهمیم این علاقه چیه.
کارتر پیشنهاد داد:
- شاید صاحب اون تبلیغات باشه.
فلک که شروع کرده بود تبلیغات رو بخونه، گفت:
- شاید، اما اگر این تبلیغات پیام‌های رمزی داشته باشن، تعجب نمی‌کنم.
کارتر با ناباوری گفت:
- پیام رمزی تو تبلیغات؟
فلک جواب داد:
- چرا که نه؟ آلمانی‌ها صدها جاسوس اینجا، تو این شهر و سراسر کشور دارن کار می‌کنن. چه روش ساده‌تری از پیام رمزی پنهان شده در تبلیغات برای فرستادن دستورات بهشون؟ قبلاً هم این کار رو کرده‌اند. وقتی ارتش آلمان به فرانسه حمله کرد، از قبل اطلاعات مفیدی رو تو پوسترهای بی‌خطر تبلیغ یه برند خاص شکلات پخش کرده بودند. مطمئنم هر کدوم از این تبلیغات، پیام رمزی خودشون رو دارن. متوجه شدم این تبلیغات که کلمات عجیبی دارن، مدتیه پخش می‌شن. هیچ وقت به این فکر نکرده بودم که ربطی به تبلیغات آلمانی داشته باشن، اما ببین، اینا رو یه شرکت آلمانی چاپ می‌کنه.

کی این تاپیک رو خونده (کل خوانندگان: 60)
عقب
بالا پایین